Deana Horváthová-Jakubisková a Juraj Jakubisko

Deana Horváthová-Jakubisková a Juraj Jakubisko | foto: KORZO

Juraj se po operaci cítí dobře, řekla Deana Horváthová-Jakubisková

  • 38
Slovenský režisér Juraj Jakubisko v pátek podstoupil transplantaci srdce. Jeho manželka Deana Horváthová-Jakubisková za ním každý den dochází a Revue iDNES.cz potvrdila, že se jeho stav po zákroku už zlepšuje.

"Jurajko podstoupil operaci srdíčka. Cítí se dobře, v rámci možností, jak se může po tak těžké operaci cítit. Lékaři ale říkají, že všechno postupuje tak jak má, bylo to bez komplikací a vypadá to zatím velmi velmi dobře," řekla herečka a producentka.

S manželem spolu telefonují a v pražském Institutu klinické a experimentální medicíny ho byla také navštívit.

"Těším se, že je všechno v pořádku, že to dobře dopadlo a těším se, že se lékaři rozhodli správně," prozradila Deana Horváthová-Jakubisková s tím, že režisér se patrně brzy opět vrátí zpátky do práce.

"Když pán bůh vyslyšel naše modlitby a nechal nám ho tady, tak s ním má určitě nějaké plány. Myslím, že do práce nastoupí během dvou, tří měsíců. Tolik by měla trvat ta základní rekonvalescence," prozradila režisérova manželka.

Posledního rozloučení s textařem Pavlem Vrbou se zúčastnil i Juraj Jakubisko (Praha,15. září 2011).

Režisér Juraj Jakubisko se léčil v pražském IKEM kvůli selhávajícímu srdci opakovaně. Ve čtyřiasedmdesáti letech se stal zřejmě nejstarším pacientem, jemuž v Česku lékaři provedli transplantaci srdce (více čtěte zde).

"Je úžasné, že věda je v takovém stadiu, že se věk prodlouží nejen stylem života, ale i takovýmto způsobem a lidé se mohou těšit na kvalitní budoucnost," dodala producentka.