Iveta Vítová a její dcera Aneta (1. února 2018)

Iveta Vítová a její dcera Aneta (1. února 2018) | foto: Herminapress

Vítová: Dceři soutěž krásy nezakážu, ale do světa ji asi nepustím

  • 1
Českou Miss vyhrála v roce 2009 a od té doby také usedá v porotě Dívky roku. Iveta Vítová (34) prohlásila, že svou dceru Anetu (4) by do podobné soutěže klidně přihlásila. Neví ale, jestli by ji nechala vycestovat do zahraničí.

„Kdyby měla odjet ve čtrnácti letech někam na dva měsíce, tak bych ji asi nepustila. Ale popravdě nevím, jak bych v takové situaci reagovala. Já jsem taky začínala ve čtrnácti a dojížděla jsem do Prahy 150 kilometrů vlakem a taky jsem to zvládla,“ řekla Vítová.

„Ale je to hodně o tom, jak to má ta holka srovnané v hlavě. Když k takhle mladé holce přijde chlap a začne jí tam vyprávět o jachtách, jak z ní udělá modelku, tak víme, že to tak úplně není a že je to jen takové pozlátko. To jsem uměla rozlišit, a když jsem měla někam vycestovat, tak to bylo jedině přes agenturu,“ prozradila.

Dívka roku

Vítězky soutěže Dívka roku 2018 - Denisa Machovcová, Valérie Hlinovská a Adéla...

Soutěž má za sebou už 29. ročník a porota vybrala ty nejkrásnější dívky ve věku od 13 do 15 let. Letošními vítězkami se staly Valérie Hlinovská, Denisa MachovcováAdéla Pejchová.

Její Anetě jsou sice jen čtyři roky, ale je z ní už pořádná parádnice. „Diktuje si, jak ji mám česat, jsme dokonce ve fázi, že nenakupuju věci bez ní. Musí chodit se mnou, aby si sama vybrala. Samozřejmě je to pak o kompromisu, protože by chtěla všechno s Elsou z Ledového království a toho má už dost. Taky už přemýšlí, jak se má obléknout do školky nebo na nějakou akci,“ řekla modelka a moderátorka.

S přihlášením dcery do podobné soutěže jako Dívka roku by prý Vítová neměla problém. „Nevím, jestli bude tak nadaná jako finalistky tady, ale co se týče mě, tak bych byla úplně v pohodě, protože znám organizátorky soutěže, roky s nimi spolupracuji včetně manžela a byla jsem s nimi i na soustředění. Tak vím, že se tam mají holky dobře a opravdu se tam něco naučí, tím nemyslím, jak si udržovat postavu, to vůbec ne, ale užijou si to tam a mají z toho radost,“ dodala.