Inés Zorreguietová na křtu své neteře, princezny Ariane v roce 2007

Inés Zorreguietová na křtu své neteře, princezny Ariane v roce 2007 | foto: Profimedia.cz

Mladší sestra nizozemské královny Máximy spáchala sebevraždu

  • 16
V Argentině zemřela ve svých 33 letech nejmladší sestra nizozemské královny Máximy Inés Zorreguietová. Našli ji oběšenou v jejím bytě v Buenos Aires. Zřejmě spáchala sebevraždu. Tématem dobrovolné smrti se zabývala jako psycholožka ve své diplomové práci.

Argentinští vyšetřovatelé uvedli, že Zorreguietovou nalezla mrtvou ve středu její matka a jeden přítel, který přivolal záchranku. Nic údajně nenasvědčuje násilnému trestnému činu a nyní se čeká na výsledky pitvy.

Zorreguietová byla psycholožkou a dříve v Argentině pracovala i pro prezidentskou kancelář. Rovněž působila na ministerstvu pro sociální rozvoj provincie Buenos Aires a pracovala v Panamě pro OSN.

Rodilá Argentinka Máxima měla se svou nejmladší sestrou, která jí šla za družičku na svatbě s nynějším králem Willemem-Alexanderem, blízký vztah. Inés je rovněž kmotrou Ariane, která je třetím dítětem královského páru. Královna už zrušila svůj program na následující dny a odcestovala do Argentiny.

Podle deníku The Daily Mail trpěla Inés psychickými problémy a léta bojovala s depresí. Měla i poruchy příjmu potravy. V roce 2012 strávila nějaký čas v léčebně.

Ve své diplomové práci se před osmi lety zabývala právě sebevraždami žen a oběšení v ní popisuje jako nejefektivnější způsob.

,