Jade Goodyová | foto: Profimedia.cz

Hvězda britské reality show Jade Goody podlehla rakovině

  • 12
Hvězda britské reality show Jade Goody, která vedla boj proti rakovině prakticky před očima veřejnosti, dnes ráno zemřela. "Moje nádherná dcera už je v míru a pokoji," oznámila světu Jackiey Buddenová, Jadina matka.

Sedmadvacetiletá hvězda a matka dvou dětí se stala známou před sedmi lety, kdy se účastnila vysílání televizní reality show Big Brother. Zpočátku ji média zesměšňovala kvůli jejím nedostatkům ve znalostech, později si však Goody získala přízeň veřejnosti svým přímým stylem.

Jackiey Buddenová, matka Jade Goody
Jackiey Buddenová, matka Jade Goody

Bývalá zubní instrumentářka bojovala v poslední době před objektivy kamer a fotoaparátů o život s rakovinou děložního hrdla. Rakovinu u ní lékaři zjistili loni v srpnu. Počátkem února se ukázalo, že se nemoc rozšířila do dalších orgánů a lékaři jí dávali už jen několik týdnů života.

Od té doby média sledovala každý výrok a krok Goody, včetně návštěv u lékaře. K jejímu příběhu se vyjadřoval dokonce i premiér Gordon Brown.

Jack Tweed a Jade Goody
Jack Tweed a Jade Goody

Goody uvedla na trh vlastní parfém, vydala životopisy a knížku o dietách.

Hvězda televizní zábavy, která se ještě koncem února provdala za jednadvacetiletého Jacka Tweeda, s nímž byla v reality show, zemřela ve spánku ve svém domě v Essexu na jihu Anglie.

,