Hugh Jackman opět prodělal chirurgické odstranění nádoru rakoviny kůže (9....

Hugh Jackman opět prodělal chirurgické odstranění nádoru rakoviny kůže (9. května 2014). | foto: Istagram / thehughjackman

Hughovi Jackmanovi se po půl roce vrátila rakovina, musel na operaci

  • 5
Herec Hugh Jackman (45) znovu prodělal operaci nosu. Lékaři mu při kontrole našli nádor. Podobný zákrok přitom prodělal loni v listopadu.

Australská hvězda musela na operaci, při níž jí odstranili bazaliom, což je nejčastější forma zhoubného nádoru kůže. Jackman na sociálních sítích ukázal fotku s přelepeným nosem, poděkoval lékařům a fanoušky vyzval, aby nezapomínali na ochranu.

"Opět bazocelulární karcinom. Už je venku. Prosím, prosím! Používejte opalovací krém," napsal Jackman na Instagramu.

Podobný scénář se opakoval před půl rokem. Herce tehdy na kontrolu poslala jeho manželka Deborra-Lee Furnessová.

"Deb mi řekla, abych si nechal zkontrolovat útvar na nose. Člověče, měla pravdu! Měl jsem bazocelulární karcinom. Prosím, nebuďte bláhoví jako já. Nechejte se vyšetřit. A používejte opalovací krém s ochranným faktorem!" napsal herec v listopadu na Twitteru.

Co je bazaliom

Bazaliom (též basaliom či bazocelulární karcinom) je nejčastějším typem rakoviny kůže. Jen zřídka metastázuje nebo usmrcuje, je však přesto považován za zhoubný, protože může způsobit významné destrukce a znetvoření infiltrací do okolních tkání. V 80 % případů se bazaliom vyskytuje na hlavě a krku.

Zdroj : Wikipedia.org