Hugh Hefner - zakladatel časopisu Playboy

Hugh Hefner - zakladatel časopisu Playboy | foto: AP

Dědici Hefnera nedostanou ani dolar, pokud budou alkoholici či fetovat

  • 5
Zakladatel Playboye Hugh Hefner za svého života uměl hýřit, večírkovat a pořádat opulentní party. Nikdy ale prý neměl rád drogy, kromě alkoholu. Ve své závěti si pojistil, aby jeho dědici nebyli závislí na alkoholu nebo drogách.

V poslední vůli Hugha Hefnera se píše, že pokud příjemci jeho pozůstalosti, tedy manželka Crystal a děti Christie, David, Marston a Cooper, budou užívat drogy či budou závislí na alkoholu, můžou se s jeho penězi a majetkem rozloučit. 

„Pokud správce mé pozůstalosti důvodně věří, že příjemci pozůstalosti pravidelně nebo často užívají či konzumují jakékoli ilegální drogy, nebo jsou fyzicky či psychologicky závislí na jakýchkoli návykových látkách, nebo jsou klinicky závislí na konzumaci alkoholu či drog nebo chemických látek, které nejsou předepsány lékařem nebo psychiatrem v probíhajícím léčebném programu a jejichž užívání lékař či psychiatr hlídá, všechna práva příjemce na dědictví budou zrušena,“ stojí v Hefnerově závěti podle magazínu The Blast.

Dědický fond a závěť Hugh Hefner poprvé ustavil v roce 1991. Poslední vůli ale několikrát od té doby změnil.

Zakladatel legendárního pánského magazínu Playboy zemřel letos 27. září ve věku 91 let. Oznámila to společnost Playboy Enterprises s tím, že Hefner skonal z přirozených příčin.

Obálky magazínu Playboy

Hugh Hefner byl třikrát ženatý. Přestože plánovanou třetí svatbu jeho tehdejší přítelkyně a nyní 31letá vdova Crystal Harrisová v červnu 2011 na poslední chvíli zrušila, pár si nakonec řekl ano v posledních hodinách roku 2012.

Ještě za svého života vyslovil Hefner přání být po smrti nablízku slavné Marilyn Monroe. Proto si také koupil na losangeleském hřbitově, kde je legendární herečka pochována, volný hrob hned vedle jejího.