Helena Vondráčková - Koncert Heleny Vondráčkové | foto: Marek Navrátil, iDNES.cz

Helena Vondráčková bude muzikálová matka Ivety Bartošové

  • 21
Zpěvačka Helena Vondráčková se opět objeví na muzikálových prknech. V připravovaném muzikálu Mona Lisa, který bude mít na jaře premiéru v divadle Broadway, si zahraje roli matky hlavní hrdinky, kterou ztvární Iveta Pomeje Bartošová.

"Musím se přiznat, že libreto mě moc zaujalo. Je to velmi poutavě napsaný příběh, navíc postava matky je i do určité míry kontroverzní, moc se na ni těším. Stejně jako na spolupráci s kolegy," prozradila Vondráčková.

Zpěvačka přizanla, že měla hned několik muzikálových nabídek, ale žádnou nepřijala. "Byla jsem oslovena, abych hrála v muzikálu Baron Prášil nebo v Carmen. Role ale neodpovídaly mým představám. Třetí nabídku jsem dostala od producenta Broadwaye Oldy Lichtenberga jako dárek k šedesátinám. Zahájení zkoušek se sice trochu protáhlo, ale rozhodně to bude stát za to," pochvalovala si.

Oldřich Lichtenberg, Michal David, Iveta Bartošová a Bohouš Josef
Oldřich Lichtenberg, Michal David, Iveta Bartošová a Bohouš Josef

Vondráčková bude v Moně Lise vystupovat po boku dalších velkých hvězd. V roli matky by ji měla alternovat několikanásobná Zlatá slavice Hana Zagorová. Třetí jméno se zatím tají. Z mužů by se na scéně měli objevit například Petr Kolář, Josef Vojtek, Petr Muk a Jiří Korn.

Scénář k muzikálu napsal Libor Vaculík, texty písní složil Lou Fanánek Hagen, hudbu Bohouš Josef ve spolupráci s Michalem Davidem. Režisérem bude osvědčený Jozef Bednárik.

Vondráčková se rozhodla pro muzikál proto, že ji divadelní práce nesmírně baví. "Nemusela bych, připravuji koncertní turné, mám spousty vystoupení, ale těch pár představení v měsíci zvládnu a doufám, že sobě i divákům udělám radost."