Helen Mirrenová na Oscarech (Los Angeles, 4. března 2018)

Helen Mirrenová na Oscarech (Los Angeles, 4. března 2018) | foto: Reuters

Herečka Helen Mirrenová má vytetované obočí, pomohlo jí k mladistvému vzhledu

  • 10
Britská herečka Helen Mirrenová (72) stárne s grácií. Držitelka Oscara z roku 2006 za hlavní roli ve filmu Královna se však přiznala i ke kosmetickému zákroku. K mladistvějšímu vzhledu a větší sebejistotě jí pomohlo vytetované obočí.

Herečka letos před udílením Oscarů překvapila fanoušky, když zveřejnila na Instagramu fotografii bez jakéhokoli make-upu. Prohlásila, že celý život trpí nejistotou, se kterou se snaží bojovat. Rozhodla se proto pro změnu a nechala si udělat permanentní úpravu obočí. 

„Řeknu vám, co jsem nedávno udělala a z čeho jsem nadšená. Nechala jsem si tetovat obočí. Přivedla mě na to kamarádka, která si to také nechala udělat, a vypadalo to skvěle. Je to snadné a decentní, líbí se mi to. Když ráno vstávám a nemám žádný make-up, tak mám aspoň to hezké obočí. A je to velký rozdíl,“ cituje herečku list Daily Mail.

Pro Hvězdu filmů Královna, Láska na kari nebo Dáma ve zlatém to nebylo první tetování. V minulosti si nechala udělat spojená „V“ během natáčení s americkou divadelní indiánskou skupinou v rezervaci v Minnesotě. 

„Nechalo se nás tetovat asi šest najednou. Byla to taková ta šílenost, kterou občas ve svém životě udělá snad každý z nás. Byl to takový můj akt rebelství. Dělali to takovým špendlíkem a hrozně to bolelo,“ popsala. „Nikdy jsem toho nelitovala. Ale v té době se tetovali jen vězni, námořníci a Hell’s Angels. Teď už je to úplně něco jiného,“ vysvětluje.

I přes hvězdnou kariéru v showbyznysu a přirozený šarm Helen Mirrenová přiznává, že občas trpěla nízkým sebevědomím. „Celý svůj život se potýkám s nejistotou, a to denně. Vzpomínám si na občasné úplné záchvaty paniky,“ přiznala pro Daily Telegraph s tím, že když začínala v 60. letech s herectvím, nelíbilo se jí na jejím těle hodně věcí. 

„Nikdy jsem se necítila krásná. Někteří lidé jsou prostě krásní objektivně a já vím, že do této kategorie rozhodně nepatřím. U mě je to víc o nějakém důvtipu a inteligenci než o kráse,“ dodává.

Helen Mirrenová byla v roce 2012 hostem festivalu v Karlových Varech:

30. června 2012