Gwyneth Paltrowová u soudu kvůli nehodě z roku 2016, kdy srazila na sjezdovce...

Gwyneth Paltrowová u soudu kvůli nehodě z roku 2016, kdy srazila na sjezdovce lyžaře (Park City, Utah, 21. března 2023). | foto: Reuters

Paltrowová si po srážce na lyžích myslela, že jde o sexuální útok

  • 198
Herečka Gwyneth Paltrowová (50) v pátek opět vypovídala před soudem v případu údajného neposkytnutí první pomoci seniorovi po srážce na lyžích v roce 2016. Během posledního slyšení popsala inkriminovanou událost jako sexuální útok. „Dvě lyže mi vjely mezi nohy a roztahovaly je. Tisklo se ke mně nějaké tělo a ozývalo se podivné chrčení,“ popsala incident s žalujícím Terrym Sandersonem (76).

Gwyneth Paltrowová vypovídá proti lékaři, který tvrdí, že mu herečka po srážce na lyžích v roce 2016 v zimním středisku Deer Valley v Park City v Utahu způsobila trvalé poranění mozku. Místo, aby mu poskytla první pomoc, z místa činu údajně ujela.

Sanderson v občanskoprávním sporu požaduje odškodné ve výši 300 000 dolarů (přes 6,5 milionu korun) za „poranění mozku, čtyři zlomená žebra a další vážná zranění“.

Hollywoodská hvězda, která je přesvědčená, že viníkem je naopak Sanderson, požaduje uhradit soudní poplatky a symbolické odškodné ve výši jednoho dolaru, vypovídala čtvrtý den očekávaného osmidenního soudního procesu.

Začal soud s Paltrowovou. Srazila lyžaře a ujela, důchodce chce miliony

Podle jejích slov do ní Sanderson zezadu najel, lyžemi začal roztahovat nohy, přičemž ji svým tělem neustále tlačil do zad.

„Dvě lyže mi vjely mezi nohy a roztahovaly je. Tisklo se ke mně nějaké tělo a ozývalo se podivné chrčení. Můj mozek se snažil pochopit, co se děje,“ popsala srážku s tím, že si myslela, že jde o sexuální útok.

„Dcera byla dole na svahu, syna jsem viděla po své levici, takže jsem byla zmatená… Ztuhla jsem a řekla bych, že jsem se o pár sekund později cítila velmi rozrušená.“

Na otázku Sandersonovy advokátky Kristin VanOrmanové, na základě čeho nabyla dojmu, že šlo o sexuální útok, herečka odpověděla: „Byla to rychlá myšlenka, která mi proběhla hlavou. Ozývalo se podivné chrčení a za mnou bylo vidět tělo, takže jsem se snažila pochopit, o co jde. Je to vtip? Dělá někdo něco zvráceného? Moje myšlenky proudily velmi rychle.“

Očekává se, že během soudního procesu v Park City v Utahu bude vypovídat také hereččin manžel Brad Falchuk (52) a děti Apple (18) a Moses (16), které má předchozího vztahu se zpěvákem Chrisem Martinem (46).