Gina Lollobrigida (Los Angeles, 1. února 2018).

Gina Lollobrigida (Los Angeles, 1. února 2018). | foto: Reuters

Jsem znovu slečna, řekla Lollobrigida po anulování sňatku Vatikánem

  • 11
Italská herečka Gina Lollobrigida (91) se po letech sporů s Javierem Rigauem (57) dočkala zneplatnění jejich sňatku. Podle katalánského podnikatele se vzali v roce 2010 v Barceloně. Dokument o sňatku v zastoupení, který herečka označila za pokus obrat ji o majetek, zneplatnil odvolací vatikánský soud.

„Tak jsem znovu slečna. Fakt, že anulování sňatku podepsal samotný papež, mě naplňuje ještě větší radostí,“ komentovala verdikt podle španělského deníku ABC slavná herečka, kterou doprovázel osobní manažer Andrea Piazzolla (31). 

Gina Lollobrigida se s Javierem Rigauem seznámila v Monaku, když jí bylo 57 let a jemu 23. Nyní ho kritizovala, že si dělá reklamu na její účet, zpochybnil její důvěryhodnost a šlo mu jen o majetek.

Dokument o sňatku měl datum 29. listopadu 2010 a svazek byl uzavřen v kostele barcelonského arcibiskupství. Herečka tvrdí, že se o něm dozvěděla až v roce 2012. Podle ní Rigau zneužil plnou moc, kterou podepsala před notářem kvůli jinému účelu. 

Rigauova právnička Teresa Bueyesová svého klienta hájila s tím, že mu nešlo o peníze, protože se prý vzdal nároku na dědictví a má větší majetek než Lollobrigida. Herečka expřítele zažalovala u soudu, který však v roce 2017 Rigaua zbavil obvinění z falšování dokumentu a podvodu s tím, že sňatek je platný.

Lollobrigida byla považována za jednu z nejkrásnějších evropských hereček zejména v 50. a 60. letech minulého století spolu se Sofií Lorenovou a Claudií Cardinalovou. Lollobrigida vytvořila několik desítek rolí, proslavily ji například snímky Fanfán Tulipán, Římanka, Zvoník u Matky Boží nebo Italské prázdniny.

Gina Lollobrigida a její syn Milko Škofić (1988)

Gina Lollobrigida a její asistent Andrea Piazzolla (2019)

Jediný syn herecké legendy Milko Škofić (61) chtěl před několika lety soudně získat poručnictví nad svou matkou. Argumentoval mimo jiné tím, že kolem ní krouží řada mladých mužů, kteří chtějí získat její majetek. Soud o poručnictví v roce 2014 prohrál. 

Synovi, jehož má herečka ze svazku se slovinským lékařem stejného jména, vadí i osobní asistent matky Piazzolla. Ten filmovou hvězdu doprovází už deset let a nyní se s ní chystá do Los Angeles, kde má Lollobrigida točit životopisný dokument s názvem Poslední diva.

28. března 2017

,