Filip Renč chce Ivu Frühlingovou

  • 6
Nejen Richard Krajčo, ale i jeho přítelkyně, modelka a zpěvačka Iva Frühlingová se ucházela o roli v celovečerním filmu Román pro ženy, který podle stejnojmenné knihy Michala Viewegha připravuje Filip Renč. I když roli nedostala, režiséra velmi zaujala.

Dokonce natolik, že se Filip Renč rozhodl použít ve filmu písničky z jejího repertoáru (nedávno Iva vydala ve Francii svoji první sólovou desku).

Dokonce už oslovil producenta desky ve Francii a spojit se chce i s autory písniček, aby eventuálně dopsali další hudbu k filmu.

Herecké obsazení hodlá uzavřít Renč tento týden. Zatím mu prošlo před očima kolem dvou set adeptů nejen z Česka, ale i Slovenska.

O představitelích hlavních rolí, třiadvacetileté redaktorce Lauře, jejím příteli, její matce a jejím expartnerovi už představu má. A shoduje se v ní i s Michalem Vieweghem, který se byl na herecké zkoušky podívat.

Definitivní slovo řekne v nejbližších dnech, a to už bude také jasné, jestli si ve filmu zahraje Jan Svěrák, se kterým si navzájem svěřují epizodní role ve svých projektech. „Honza mě sice do svého posledního filmu - dokumentu o tatínkovi, neobsadil, ale já mu tam něco vymyslím,“ říká Renč.

Iva Frühlingová

Iva Frühlingová začínala jako modelka, nyní dělá kariéru také jako zpěvačka.

Zpěvačka Iva Frühlingová a Richard Krajčo z kapely Kryštof zpívají v Praze novinářům. (10. května 2004)

Richard Krajčo a Iva Frühlingová