Eva Longoria (Los Angeles, 20. ledna 2020)

Eva Longoria (Los Angeles, 20. ledna 2020) | foto: Profimedia.cz

Zoufalá manželka i sex symbol. Eva Longoria oslavila 45. narozeniny

  • 1
Americká herečka Eva Longoria se proslavila hlavně díky své roli Gabrielle Solisové v televizním seriálu Zoufalé manželky. Objevila se i v dalších seriálech jako Beverly Hills 90210, Mladí a neklidní či Zátah, zahrála si též v několika filmech. V neděli oslavila 45. narozeniny.

Kromě hraní Eva Longoria podniká, spoluvlastní síť restaurací, vydala i několik kuchařek. V různých anketách byla navíc vyhlášena nejatraktivnější ženou planety.

Rodačka z Texasu debutovala v televizi v roce 1999, od epizodních rolí se postupně propracovala k větším. Za tu v Zoufalých manželkách byla v roce 2006 dokonce nominována na Zlatý glóbus za nejlepší herecký výkon v televizním seriálu, muzikálu nebo komedii.

V současnosti je potřetí vdaná, manželství s hercem Tylerem Christopherem i francouzským basketbalistou Tonym Parkerem skončila rozvodem. V roce 2016 si vzala mexického podnikatele Josého Antonia Bastóna. Herečka dlouho otálela s mateřstvím. Stále nemohla potkat toho pravého, až s třetím manželem otěhotněla a ve 43 letech se pak dočkala svého prvního syna Santiaga.

Eva Longoria byla v letech 2005 a 2006 magazínem Maxim zvolena nejvíce sexy ženou světa. Sama však o sobě tvrdí, že nikdy nechtěla být jen objektem touhy. „Nikdy jsem si o sobě nemyslela, že jsem sex symbol. Prostě jsem byla na obálkách časopisů. Je opravdu nespravedlivé, že muži nebo lidi na celém světě si myslí, že nemůžete být zároveň sex symbolem a úspěšnou podnikatelkou. Kdo říká, že nemůžu být obojí?“ řekla Longoria v roce 2014 magazínu Prestige.

Hanging on to the last days of vacation! #YeaThatsSunblockOnMyFace

3. ledna 2020 v 18:13, příspěvek archivován: 14. března 2020 v 9:33

„Kdo říká, že nemůžu fotit obálku pánského časopisu a rozběhnout produkční společnost? Ženy jsou komplexní. Ženy jsou krásné, intelektuální, duchovní, společenské a podnikavé. Jsou všechno. A myslím, že já jsem toho skvělým příkladem,“ prohlásila herečka. 

Longoria se kromě produkce věnuje také charitě, neziskovkám a je politickou aktivistkou. 

29. září 2019