Vévodkyně Meghan, britský princ Harry a americký prezident Donald Trump

Vévodkyně Meghan, britský princ Harry a americký prezident Donald Trump | foto: Koláž iDNES.cz

Harrymu a Meghan ochranku platit nebudeme, prohlašuje prezident Trump

  • 30
USA nebudou platit za zajištění ochrany britského prince Harryho a jeho manželky Meghan. Na Twitteru to uvedl americký prezident Donald Trump. Harry a Meghan od začátku dubna opouští role předních členů královského dvora a začínají více nezávislý život. Po pobytu v Kanadě se přesunuli do Los Angeles.

„Jsem velkým přítelem a obdivovatelem královny a Británie. Objevily se zprávy, že Harry a Meghan, kteří opustili království, budou nastálo bydlet v Kanadě. Nyní z Kanady odešli do Spojených států. USA ale nebudou platit za jejich ochranu. Oni musí platit!“ napsal Trump na Twitteru.

Princ Harry a jeho manželka Meghan podle agentury Reuters ovšem uvedli v prohlášení, že nehodlají žádat Spojené státy o zdroje na zajištění bezpečnosti. Tu si prý již zabezpečili ze soukromých financí.

Vnuk královny Alžběty II. na počátku roku oznámil, že se se ženou chtějí vzdát rolí v královské rodině a začít pracovat, aby získali finanční nezávislost. Od 1. dubna už nebudou pětatřicetiletý princ Harry a jeho o tři roky starší manželka mít kancelář v Buckinghamském paláci a s veřejností budou komunikovat prostřednictvím své charitativní organizace, kterou hodlají brzy představit.

Kanadské úřady minulý měsíc sdělily, že přestanou platit za bezpečnost páru, až přestane plnit svou roli v královské rodině. Stát se tak má už začátkem dubna

Harry a Meghan podle britského bulváru odletěli do Los Angeles, které je rodným městem bývalé herečky, soukromým letadlem minulý týden. Bylo to v době, kdy se Kanada a USA chystaly uzavřít hranice. Meghan má jakožto bývalá herečka mnoho přátel v Kalifornii, kde žije i její matka.

,

Britská královská rodina