Prezident Donald Trump a jeho manželka Melania Trumpová po návštěvě míst, kde...

Prezident Donald Trump a jeho manželka Melania Trumpová po návštěvě míst, kde tornádo v Alabamě zabilo 23 lidí (8. března 2019). | foto: AP

Trumpa doprovází místo manželky dvojnice, spekuluje se opět na internetu

  • 48
Americkým Twitterem se po půl roce opět šíří hashtag #FakeMelania, tedy Falešná Melania. Konspirační teorii podporují fanoušci na Twitteru kolážemi a zaručenými důkazy. Žena, která Donalda Trumpa (72) doprovází na mnoho společenských akcí je podle nich dvojnicí manželky prezidenta Spojených států.

O tom, že prezident Trump má často po boku místo své manželky Melanie (48) její dvojnici, začali milovníci konspiračních teorií ve velké míře spekulovat v říjnu roku 2017.

Falešnou první dámu podle konspirátorů usvědčil již mnohokrát například jiný odstín vlasů, pěšinka ve vlasech posunutá o centimetr jinde, než je zvykem, jiná rtěnka, chybějící logo na brýlích či nepřirozená gesta.

Spekulace přiživily nově fotografie z návštěvy Alabamy, kam se prezidentský pár vydal v minulém týdnu po schůzce s premiérem Andrejem Babišem uctít oběti tornáda.

„Tato verze Melanie je snad nejhorší, co jsem kdy viděl,“ napsal jeden z uživatelů Twitteru. Další použil známý text z hitu rapera Eminema The Real Slim Shady: „Mohla by prosím vstát pravá první dáma“?

Někteří uživatelé sociální sítě píší, že i přes své počáteční pochybnosti o konspiračních teoriích nyní uznávají, že na fotografiích opravdu nemůže být Melania Trumpová. „Vždyť vypadá úplně jinak. Opravdu si myslí, že téhle jejich hře uvěříme?“ ptá se další.

09.března 2019 v 09:18, příspěvek archivován: 15.března 2019 v 09:19

I’m the First Lady, yes I’m the Real Lady All you other First Ladies are just imitating. So won’t the real First Lady please stand up Please stand up, please stand up? #FakeMelania https://t.co/Qsqn8BR8gA

Trump se později k této konkrétní fotografii vyjádřil v tom smyslu, že mnozí uživatelé přiživují konspirace o dvojnici tím, že vytvářejí ve Photoshopu montáže, na které umísťují místo Melanie Trumpové cizí ženy.

Jako důkaz o tom, že prezidentova manželka využívá dvojnici, mělo v roce 2017 sloužit video, na němž Melania stojí vedle svého manžela, který mluví s novináři. První dáma USA na něm má velké brýle, jejichž tvar jako by trochu „deformoval“ její nos. Podle konspirátorů je to však jiná žena. 

18.října 2017 v 05:30, příspěvek archivován: 15.března 2019 v 09:04

VIDEO: This is not Melania. To think they would go this far & try & make us think its her on TV is mind blowing. Makes me wonder what else is a lie https://t.co/JhPVmXdGit

Pro zobrazen? videa mus?te m?t zapnutou podporu JavaScriptu

This is not Melania. To think they would go this far & try & make us think its her on TV is mind blowing. Makes me wonder what else is a lie https://t.co/JhPVmXdGit

Donald Trump tehdy navíc použil v rozhovoru poněkud zvláštní větu: „Moje žena Melania, která je tady vedle mě…“, což byla podle příznivců teorie o falešné Melanii snaha o ujištění ostatních, že je to pravá první dáma. O nesmyslnosti jejich teorií je nepřesvědčily ani fotky, které byly pořízeny trochu později, na nichž Melania Trumpová už nemá brýle. A jak to vidíte vy? 

ANKETA: Je podle vás ve videu z Alabamy Melania Trumpová, nebo její dvojnice?

Hlasování skončiloČtenáři hlasovali do 0:00 pátek 22. března 2019. Anketa je uzavřena.

VIDEO: Prezident Trump navštívil tornádem postiženou Alabamu.