David Beckham míří k soudu (Londýn, 9. května 2019)

David Beckham míří k soudu (Londýn, 9. května 2019) | foto: ČTK

Fotbalista David Beckham přišel na půl roku o řidičský průkaz

  • 27
Bývalý kapitán anglické fotbalové reprezentace David Beckham (44) přišel na půl roku o řidičský průkaz. Soud někdejšího záložníka Manchesteru United, Realu Madrid, AC Milán, Los Angeles Galaxy nebo Paris St. Germain potrestal za telefonování za volantem.

Fotbalista David Beckham byl v minulosti již dvakrát přistižen při překročení povolené rychlosti jízdy. Další incident s mobilním telefonem za volantem jej nyní připravil o řidičské oprávnění na šest měsíců. 

Beckham se proti předpisům provinil loni koncem listopadu, když ve svém Bentley projížděl centrem Londýna. Vítěz Ligy mistrů z roku 1999 se k pochybení přiznal a kromě půlročního zákazu řízení dostal podle britských médií také pokutu 750 liber (asi 22 tisíc korun).

„Místo toho, aby se díval před sebe na cestu, směřoval jeho pohled dolů do klína. Podle přítomného svědka, který na místě pořídil fotografii ve chvíli, kdy Bentley s Beckhamem za volantem popojíždělo v dopravní zácpě, měl řidič telefon položený na kolenou,“ řekl podle agentury PA žalobce Matthew Spratt. 

Podle Beckhamova právníka Gerrarda Tyrrella si jeho klient na tento moment nevzpomíná. „David Beckham si danou chvíli nevybavuje. Pro podobné chování samozřejmě neexistuje omluva. Proti navrhovanému trestu se nebude odvolávat,“ řekl Tyrrell. 

4. dubna 2019

,