Coco Chanel

Coco Chanel | foto: Profimedia.cz

Coco Chanel brala drogy a chodila s nacistou, tvrdí nová biografie

  • 5
Na podzim vyjde životopis slavné návrhářky Coco Chanel. Autorka Lisa Chaney v ní odhaluje intimní život této módní ikony. V knize například tvrdí, že byla Chanel závislá na drogách a měla pletky s muži i ženami. Jedním z jejích milenců byl nacistický špion.

Podle vydavatelství má autorka důkazy o tom, že Coco Chanel byla bisexuální a závislá na drogách. Jedním z jejích milenců byl ženatý Salvador Dalí a dalším byl German Günther von Dincklage, nacistický špion.

Coco Chanel

(1883-1971)

* Vlastním jménem Gabrielle Bonheur Chanel.
* Významně ovlivnila dámskou módu 20. století.
* V roce 1922 uvedla slavný parfém Chanel no. 5.
* Za druhé světové války byly její salony uzavřeny. Znovu je otevřela v roce 1954.
* Zemřela v Paříži na infarkt.

"Kontroverzní kniha odhaluje na základě nově objevených milostných dopisů pravdu o drogové závislosti Coco Chanel i jejích lesbických aférách. A s konečnou platností odpovídá na otázku německého milence během druhé světové války," píše nakladatel.

Podle módních stránek WWD autorka knihy našla ve švýcarském federálním archivu dokumenty, které dokazují, že Hans Günther von Dincklage byl nacistický špion. "Jestli to Chanel věděla, není jasné, ale po válce žila chvíli v neutrálním Švýcarsku, aby se vyhnula stíhání," napsala serveru Chaney.

Nová biografie Coco Chanel by měla vyjít v listopadu.