Christian Bale navštívil raněné v nemocnici v Auroře.

Christian Bale navštívil raněné v nemocnici v Auroře. | foto: AP

Filmový Batman Christian Bale navštívil zraněné z denverského kina

  • 9
Britský herec Christian Bale, hvězda posledního Batmana, je zarmoucen tím, co se stalo na premiéře jeho filmu v Denveru. Soucítí s rodinami obětí a spolu s manželkou byl položit květiny v centru Aurory, kde při pátečním masakru zahynulo 12 lidí. V úterý pak zašel do nemocnice navštívit ty, kteří utrpěli zranění.

Pro raněné byla návštěva oscarového herce příjemným překvapením. Bale s nimi a jejich lékaři a ošetřovateli, kterým poděkoval za skvělou péči, strávil asi půldruhé hodiny. Doprovázela ho i jeho manželka Sibi Blazicová.

"Pro pacienty to bylo přínosné. Doufáme, že (tato návštěva) na ně bude mít léčivé účinky," uvedl podle DPA vedoucí kliniky Bill Voloch.

Bale již brzy po tragédii podle AP vyjádřil své zděšení nad činem: "Slova nemohou vyjádřit, jakou hrůzu cítím. Samozřejmě nemohu plně rozumět bolesti rodin obětí a jejich přátel, ale mé srdce je s nimi."

Při páteční premiéře filmu o Batmanovi v Denveru zabil čtyřiadvacetiletý James Holmes 12 lidí, zraněno bylo dalších 58 diváků, 11 z nich je stále v kritickém stavu. Muž plánoval čin dlouho dopředu, motiv je stále nejasný. V pondělí stanul Holmes poprvé před soudem, hrozí mu až trest smrti.

,