Catherine Deneuve (Paříž, 25. září 2018)

Catherine Deneuve (Paříž, 25. září 2018) | foto: Reuters

Catherine Deneuve zřejmě postihla lehká mrtvice. Rodina věří v zotavení

  • 4
Francouzská herečka Catherine Deneuve (76) patrně prodělala mrtvici. V noci na středu ji převezli do pařížské nemocnice. Podle rodiny šlo o „velice omezenou, a proto napravitelnou“ ischemickou cévní příhodu. Podrobnosti ovšem nejsou k dispozici.

Podle komuniké hereččiny agentky utrpěla Deneuve cévní příhodu, kterou naštěstí neprovázejí komplikace, a tak by se měla po čase zotavit.

Výrazy použité v komuniké neumožňují s jistotou říci, co vlastně herečku postihlo. V případě nejméně vážné varianty by mohlo jít o náhlou krátkodobou funkční poruchu mozku s příznaky podobnými cévní mozkové příhodě. Obvykle tyto příznaky netrvají ani hodinu. Přesto je ale nelze podceňovat, neboť prudce zvyšují v následující dnech riziko mozkové mrtvice, která může vést k dlouhodobým následkům.

Za více než půlstoletí u filmu natočila Catherine Deneuve přes sto titulů. Od prvních snímků ze 60. let 20. století – Slečinky z Rochefortu či Bytosti, až k Osmi ženám Françoise Ozona či muzikálu Tanec v temnotách Larse von Triera.

Od letošního října herečka natáčí pod vedením režisérky Emmanuelle Bercotové film s francouzským názvem De son vivant.

Catherine Deneuve na snímcích z roku 2018:

,