Boris Becker a jeho manželka Lilly (Londýn, 6. února 2012)

Boris Becker a jeho manželka Lilly (Londýn, 6. února 2012) | foto: AP

Boris Becker se rozvádí. Druhé manželství mu vydrželo devět let

  • 10
Boris Becker (50) a jeho druhá manželka Lilly (41) se rozhodli ukončit svůj vztah. Vzali se v roce 2009 po čtyřleté známosti. Bývalý německý tenista a dánská modelka mají spolu syna Amadea (8).

Rozchod manželů je podle německého Bildu přátelský. Ve společném prohlášení se chtějí zaměřit na výchovu syna. „Po 13 letech vztahu a devíti letech strávených v manželství nebylo to rozhodnutí snadné,“ uvedl tenistův právník Christian-Oliver Moser.

Pro Beckera, který nedávno čelil bankrotu a loni přiznal problémy ve vztahu kvůli alkoholu, je to krach druhého manželství.

S modelkou Barbarou Feltusovou se vzali v roce 1993, měsíc před narozením syna Noaha. Další syn Elias Balthasar se narodil v roce 1999. 

V té době měl Becker poměr s Angelou Jermakovovou, která se jistý čas živila jako „elitní“ prostitutka v drahých londýnských barech a restauracích, a netajila se tím, že si chtěla najít bohatého muže. Po aférce se jí narodila dcera Anna, kterou tenista nejdřív zapíral, testy však potvrdily jeho otcovství. Barbara Beckerová pak podala žádost o rozvod a jejich manželství skončilo v roce 2001.

Dánskou modelku Sharlely „Lilly“ Kerssenbergovou si vzal v roce 2009 a o rok později se jim narodil syn, který dostal jméno Amadeus Benedict Edley Luis Becker. „Tím dítětem mi manželka Sharlely dala nejkrásnější dárek. Všichni jsme dojatí a radujeme se z našeho nového syna a sourozence Noaha, Eliase a Anny,“ uvedl tenkrát Becker pro německý deník Bild.