Bill Clinton (listopad 2012)

Bill Clinton (listopad 2012) | foto: Profimedia.cz

Bill Clinton šokuje svou vyzáblou postavou, může za to i veganství

  • 10
Bývalý americký prezident Bill Clinton už nějaký čas vyvolává spekulace o svém zdravotním stavu. Některé zahraniční časopisy dokonce přinesly zprávu, že Clinton umírá. Za jeho hubnutí však může především veganská dieta, kterou Clinton drží už dva roky.

"Bill ztratil šokující objem své tělesné hmotnosti a lidé v jeho okolí říkají, že má maximálně šest měsíců života,“ psal týdeník Globe v červenci.

Clinton však hubne právě proto, aby svůj zdravotní stav zlepšil. Bývalý milovník hamburgerů a tučných jídel se stal před dvěma lety veganem, jak píše deník Daily Mail.

Bývalý cukrář Bílého domu Roland Mesnier na něj prozradil, že měl strašlivý apetit a dokázal spořádat i šest kotlet. Miloval také sladké, ačkoli má alergii na čokoládu.

Nezdravý životní styl pak ohrožoval jeho život. V roce 2004 mu lékaři voperovali čtyřnásobný bypass a na další operaci srdce byl v roce 2010.

Bill Clinton v roce 2009

Bill Clinton (listopad 2012)

Potom radikálně změnil své stravovací návyky a dnes se živí ovocem, zeleninou a luštěninami. Nejí žádné maso ani mléčné výrobky.

Hubnout chtěl i kvůli svatbě své dcery Chelsea, která si přála, aby byl otec v její velký den fit.

Bill Clinton vede dceru Chelsea k oltáři.

"Nemyslí si, že jsem zrovna v dobré formě. Tak mi nedávno řekla: tati, tvou jedinou povinností je, abys mě odvedl k oltáři a musíš vypadat dobře,“ přiznal Clinton deníku New York Post. Do svatby se mu tehdy podařilo shodit 11 kilogramů.