Belgický král Philippe a korunní princezna Elisabeth (Brusel, 11. července 2019)

Belgický král Philippe a korunní princezna Elisabeth (Brusel, 11. července 2019) | foto: AP

Belgická princezna nastoupí na vojenskou akademii, připraví ji na vládnutí

  • 20
Belgický královský dvůr oznámil, že korunní princezna Elisabeth (18) bude rok studovat na vojenské akademii. Je to v rámci příprav na její budoucí královské povinnosti. Na trůn usedne po svém otci Philippem(60).

Korunní princezna Elisabeth, která loni v říjnu oslavila osmnáctiny, nastoupí na Královskou vojenskou akademii v centru Bruselu. Studovat bude sociální a vojenské vědy. Školu navštěvoval i její královský otec. „Připojí se k dlouholeté tradici v královské rodině,“ stojí v prohlášení královského paláce.

Princezna Elisabeth, vévodkyně brabantská, ještě předtím koncem měsíce dokončí studium ve Walesu, kde navštěvovala United World College of Atlantic.

Belgický král Philippe usedl na trůn v červenci 2013, když jeho otec, král Albert II., po 20 letech vládnutí abdikoval. Panovník se vzdal trůnu ze zdravotních důvodů. Bývalý belgický král se po letech soudů přiznal otcovství nemanželské dcery

Král Philippe má s manželkou Mathilde kromě korunní princezny Elisabeth další dceru, princeznu Eleonore (12) a dva syny, prince Gabriela (16) a prince Emmanuela (14).


Témata: Brusel, Wales, dvůr