Alain Delon (Cannes 2013)

Alain Delon (Cannes 2013) | foto: Reuters

Delon: Někteří lidé se mi hnusí. Vše ovládá lež a záleží jen na penězích

  • 42
Alain Delon (82) si v jednom z posledních rozhovorů, v němž mapuje svoji 60letou kariéru, postěžoval na dnešní svět. Týdeníku Paris-Match prozradil, že současnou dobu nenávidí a je mu z ní na zvracení.

Jeden z nejslavnějších francouzských herců v rozhovoru pro zvláštní vydání Paris-Match odpovídal na otázky ohledně své kariéry, složitých vztahů s rodinou, žen, které miloval, a přátel, o něž přišel. 

„Život už mi moc nepřináší. Už jsem všechno poznal a viděl. Především ale nenávidím tuto dobu, je mi z ní na zvracení. Někteří lidé se mi hnusí. Vše ovládá lež, všechno je překroucené. Lidé se navzájem nerespektují a nedrží slovo. Záleží jen na penězích. Po celé dny se omílají jen nějaké zločiny. Vím, že tento svět opustím bez lítosti,“ konstatoval modrooký idol žen několika generací.

Na dotaz týkající se nynější ženy jeho života herec odpověděl, že ji nenašel. „Neříkám, že nejsou žádné kandidátky. Je jich deset, ale žádná z nich mi teď nepřijde vhodná na to, abych s ní dožil. Mohl bych se oženit s takovou ženou, která by byla připravena doprovázet mě až do konce,“ vysvětlil Delon.

Delon byl svůdníkem žen nejen na filmovém plátně. Byl zasnoubený s herečkou Romy Schneiderovou, ale když se jeho milence, německé herečce a zpěvačce Nico narodil syn Ari, zasnoubení zrušili.

Jeho první manželkou byla francouzská herečka Nathalie Barthelémy, s níž má syna Anthonyho. Jejich manželství vydrželo pět let.

S francouzskou herečkou Mireille Darcovou žil téměř 15 let do roku 1984.

Svoji druhou manželku, holandskou modelku Rosalie van Breemenovou si vzal v roce 1987 a má s ní dvě děti - dceru Anouchku a syna Alaina-Fabiena. Rozvedli se v roce 2002.

Hercův avizovaný „poslední film“, který režíruje Patrice Leconte, nabral zpoždění, prozradil Delon dále v rozhovoru pro týdeník Paris-Match. Hlavní ženskou roli v něm bude hrát Juliette Binoche. Bude to milostný příběh, napsal o 91. filmu Delonovy kariéry list Le Parisien. Alain Delon se naposledy objevil ve filmu v roce 2008, když si ve snímku Asterix a Olympijské hry zahrál Julia Césara.

Alain Delon a Jean-Paul Belmondo v roce 1966 ve filmu Paris brule-t-il? (Hoří Paříž?)

Francouzský herec, producent a režisér Alain Delon přišel na svět 8. listopadu 1935 ve Sceaux na předměstí Paříže. „Byl jsem malý, divoký netvor,“ vzpomínal na své mládí plné útěků z domova a vyhazovů ze škol. 

Vyučil se řezníkem, ale pak se dal raději do armády, s níž bojoval v Indočíně a odkud ho nakonec vyhodili. Zapadl do pařížské bohémy a živil se všelijak. Do světel ramp mu pomohl zajímavý chlapecký zjev, jehož poprvé využil režisér Yves Allégret v roce 1957 ve snímku Když se do toho zaplete žena.

„Moje matka mě obdařila příznivým zjevem a brzy ve své kariéře jsem potkal mistry jako Luchino Visconti, Michelangelo Antonioni nebo Jean-Pierre Melville. A s takovými předpoklady by neuspěl jen idiot,“ řekl Delon před časem.

,