Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Ideální délka spánku je pět a půl hodiny, říká youtuberka Veronica Biasiol

  0:01 – ADVERTORIAL
Diář známé české youtuberky Veronica Biasiol je plný aktivit. Zvládá je díky tomu, že má vše perfektně naplánované. Dává vyvážený prostor pohybu a odpočinku, který by si podle ní měl člověk dopřávat bez výčitek. Za nejlepší psychohygienu považuje podcasty a sport, který si neumí představit bez chytrých technologií.

Veronica Biasiol v podcastu Smart Health Academy s Immanuelem Adenubim | foto: Samsung

Skloubit aktivní život se zdravým životním stylem představuje v současné hektické době velkou výzvu. Návrhářka, influencerka a youtuberka Veronica Biasiol má recept, jak v ustavičném souboji s časem a stresem obstát. Hlavní zásadou je neprokrastinovat a dobře si naplánovat každý den. „Hodně je to o nastavení, musím si správně rozvrhnout všechno, co chci stihnout,“ říká čtyřiadvacetiletá rodačka z Liberce v nové speciální sérii podcastů Smart Health Academy, na kterých spolupracuje GymBeam a Samsung. Neméně důležitý je pro ni pozitivní přístup, kvalitní spánek a pohyb. Velkým pomocníkem při sportování jsou potom chytré hodinky a aplikace.

Veronica Biasiol je pracovně velmi vytížená. Má vlastní značky oblečení a je hodně aktivní na sociálních sítích. Na YouTube má vlastní podcast Honeytalk. „Strašně mě to baví. Sama ráda poslouchám podcasty a chtěla jsem to udělat už delší dobu. Říkala jsem si, že vím, jak chci, aby podcast vypadal. Mám spoustu kontaktů na lidi, kteří by podle mě měli dostat prostor a říci něco zajímavého,“ vysvětluje. Sama podcasty poslouchá při uklízení, malování i dalších činnostech. Jsou pro ni zároveň skvělou psychohygienou.

Zvládnout se dá cokoli, stačí dobře plánovat

Půvabná youtuberka se rozhodně nebojí nových výzev. Vycházení z komfortní zóny považuje za velkou motivaci. Klíčem k tomu, jak všechny aktivity zvládnout, je důkladné plánování. „Je dobré si dopředu říct, jak týden bude vypadat. Když si člověk správně nastaví časovou osu, je schopný do toho napasovat všechno, co potřebuje stihnout,“ upozorňuje. Zároveň připomíná, že ve chvíli, kdy je člověk pracovně hodně vytížený, se také musí naučit bez výčitek odpočívat.

S tím, co dnes dělá, Veronica Biasiol začala už v teenagerském věku a poměrně rychle dosáhla řady věcí, které v životě chtěla. „Teď si říkám, že je klidně i čas na to, odpočívat, dělat blbosti a občas nepřemýšlet jenom nad prací, i když je pro mě strašně důležitá,“ přiznává jedna z nejsledovanějších českých osobností na sociálních sítích. Nejlepším odpočinkem je pro ni spánek. Má vyzkoušené, že ideální délka spánku je 5,5 hodiny. „Míň mi nestačí, když spím delší dobu, už jsem přespalá,“ popisuje influencerka, jejímž poznávacím znamením je výrazný make-up, dlouhé řasy a odvážné outfity.

Důležitou součástí jejího života je pohyb. S přítelkyní chodí cvičit téměř každý den, běhá anebo se věnuje józe. I když sportování miluje, jsou chvíle, kdy dá přednost odpočinku. Dobře si uvědomuje, že dělat cokoli na sílu nemá smysl. „Někdy mi to vyjde, že jdeme cvičit čtyřikrát nebo pětkrát v týdnu, ale ne vždycky to je možné. Program mám dost nabitý a někdy se mi prostě už nechce. Když dopředu vím, že trénink nebude stát za nic, tak radši nejdu.“

Moderní technologie? Velká pomoc i motivace

Zvládnout náročný životní styl, ale také naplánovat odpočinek Veronice pomáhají moderní technologie. Například chytré hodinky jsou výborným pomocníkem při meditačním cvičení. „Miluju moderní technologie. U všeho, co dělám, takže i u sportu nebo v posilovně, si zapínám buď chytré hodinky Samsung Galaxy Watch5, nebo nějaké aplikace,“ tvrdí. Běhání je podle ní ukázkovým příkladem aktivity, u níž je možné díky chytrým hodinkám velmi rychle sledovat progres. A zároveň díky nim pozná, kdy už má dost a je čas odpočívat.

Spočítají ovečky za vás. Chytré hodinky Samsung Galaxy Watch5 sledují mimo jiné spánkovou aktivitu

Přestože je Veronica velkou fanynek chytrých technologií, nenechá se výsledky příliš ovlivňovat. Ve všem, co dělá, se řídí hlavně svým pocitem. „Ve chvíli, kdy třeba běžím, vidím na hodinkách uběhnuté kilometry a spálené kalorie, z toho mám radost. Spíš mě to motivuje, než že by mě to demotivovalo a cítila jsem se tím být nějak svázaná,“ popisuje.

Bez pozitivního přístupu by to nešlo

Velmi důležité pro to, aby člověk zůstal v pohodě i při aktivním způsobu života, je podle youtuberky umět zvládat stres. Možná někoho překvapí, že Veronica vůbec nepije kávu. Alternativou jsou energetické drinky. Považuje se spíš za introvertku, a proto když ji něco trápí, dává přednost samotě. „Je to taková instantní medicína a rychlá pomoc, která mě většinou vyklidní,“ říká influencerka s italským původem.

Žádná ze zásad, jimiž se Veronica Biasiol celý život řídí, by nefungovala bez pozitivního přístupu a nastavení mysli. „Mindset je nejdůležitější ze všeho. To znamená dělat věci, které vás baví, a obklopovat se fajn lidmi, kteří vás nevysávají, ale dávají vám dobrou energii. Nedělat nic zbytečně a nelámat nic přes koleno,“ shrnuje životní zásady, které podle ní mají obecnou platnost a dají se aplikovat v podstatě na všechno.

Autor:
  • Nejčtenější

Manželé Babišovi se rozcházejí, přejí si zachovat rodinnou harmonii

19. dubna 2024  17:06,  aktualizováno  17:43

Podnikatel, předseda ANO a bývalý premiér Andrej Babiš (69) s manželkou Monikou (49) v pátek...

Sexy Sandra Nováková pózovala pro Playboy. Focení schválil manžel

18. dubna 2024

Herečka Sandra Nováková už několikrát při natáčení dokázala, že s odhalováním nemá problém. V...

Bývalý fitness trenér Kavalír zrušil asistovanou sebevraždu, manželka je těhotná

24. dubna 2024  11:01

Bývalý fitness trenér Jan Kavalír (33) trpí osmým rokem amyotrofickou laterální sklerózou. 19....

Charlotte spí na Hlaváku mezi feťáky, dluží spoustě lidí, říká matka Štikové

17. dubna 2024  12:12

Charlotte Štiková (27) před rokem oznámila, že zhubla šedesát kilo. Na aktuálních fotkách, které...

Herečka Hunter Schaferová potvrdila románek se španělskou zpěvačkou

21. dubna 2024

Americká herečka Hunter Schaferová potvrdila domněnky mnoha jejích fanoušků. A to sice, že před...

Berenika Kohoutová je těhotná. Nechtěla jsem to dávat na Instagram, říká

25. dubna 2024  9:14

Berenika Kohoutová oznámila své druhé těhotenství netradičně v novém hudebním videoklipu k...

Nešetřím se ani po kolapsu. Tělo beru jen jako pracovní nástroj, říká Kozub

25. dubna 2024

Premium Jak může zvládat všechno, co dělá, a přitom to dělat dobře a úspěšně? „Když se naučíte spát pět...

Nemám až tak velká prsa, říká Lela Vémola. Před Karlosem doma zamyká jídlo

25. dubna 2024

Lela Vémola (34) v rozhovoru pro iDNES.cz prozradila, kam před svým manželem Karlosem Vémolou (38)...

Člověk si v těhotenství přehází priority, říká Sokolová. Čeká dítě s miliardářem

25. dubna 2024

Královna krásy z roku 2007 Kateřina Sokolová (35) začátkem roku oznámila, že je těhotná s...

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...

Manželé Babišovi se rozcházejí, přejí si zachovat rodinnou harmonii

Podnikatel, předseda ANO a bývalý premiér Andrej Babiš (69) s manželkou Monikou (49) v pátek oznámili, že se...

Bývalý fitness trenér Kavalír zrušil asistovanou sebevraždu, manželka je těhotná

Bývalý fitness trenér Jan Kavalír (33) trpí osmým rokem amyotrofickou laterální sklerózou. 19. dubna tohoto roku měl ve...

Herečka Hunter Schaferová potvrdila románek se španělskou zpěvačkou

Americká herečka Hunter Schaferová potvrdila domněnky mnoha jejích fanoušků. A to sice, že před pěti lety opravdu...

Největší mýty o zubní hygieně, kvůli kterým si můžete zničit chrup

Možná si myslíte, že se v péči o zuby orientujete dost dobře, přesto v této oblasti stále ještě existuje spousta...

Tenistka Markéta Vondroušová se po necelých dvou letech manželství rozvádí

Sedmá hráčka světa a aktuální vítězka nejprestižnějšího turnaje světa Wimbledonu, tenistka Markéta Vondroušová (24), se...