Robyn Lawleyová (28. listopadu 2013) | foto: Profimedia.cz

Nechci držet žádné diety, říká australská plus size modelka

  • 42
Čtyřiadvacetiletá Robyn Lawley se může pochlubit focením pro Ralpha Laurena, objevila se také na obálce australského magazínu Vogue či francouzského Elle. V profesionální modelingu se prosadila, přestože má velikost 40 až 42.

Robyn Lawley nesplňuje představy o "klasické" modelce. Má hezké, ženské tvary, což některým v branži vadilo.  

"Začala jsem pravidelně předvádět jako teenagerka, ale nemohla jsem si udržet velikost 34 až 36, což je velikost většiny modelů. Jsem vysoká, mám velké boky a ramena. I když zhubnu, nemohu zmenšit své kosti. Kdybych se snažila mít malou velikost, skončila bych v nemocnici," cituje modelku list Daily Mail.

Místo hubnutí se proto zařadila mezi plus size modelky. Brunetka nyní podepsala smlouvu s agenturou MiLK Model Management, vytvořila vlastní řadu plavek a má také blog o jídle. 

Robyn Lawley (30. října 2013)
Robyn Lawley (19. září 2012)

"Mám perfektní tvary pro modelku nadměrných velikostí. Necítím žádný tlak, abych zhubla, jak to bylo kvůli mé velikosti předtím. Nechci se měnit nebo držet dietu. Baví mě cvičit a jíst jídlo, které mám ráda," prohlásila modelka.

Podle Australanky většina žen nemá velikosti jako modelky na mole, proto jí vadí, že modelky s plnými tvary mají málo práce. 

"Vím, že spousta úžasných dívek nepředvádí, protože mají velikost 36 až 42. Jakoby neexistovaly, i když mají normální, zdravé tělo," dodala.