Miss Junior 2012 Tereza Řehořová

Miss Junior 2012 Tereza Řehořová | foto: Archiv Miss Junior

Miss Junior Tereza Řehořová musela péct bábovku a prozradit, co jí

  • 0
Vítězkou soutěže Miss Junior se stala osmnáctiletá Tereza Řehořová z Police nad Metují. Podle organizátorů hledají charisma a ne ramínko na šaty. Během soustředění dívky z Česka a Slovenska nejen pekly bábovku a točily film, ale také konzultovaly svůj jídelníček s dietologem.

"Myslím si, že jsem komunikativní, společenská, tvrdohlavá, optimistická. Mezi mé záporné vlastnosti patří například to, že jsem chaotická, někdy nezodpovědná," přiznala vítězka Tereza Řehořová, kterou už za pár týdnů čeká první velká přehlídka.

Titul Miss Junior Sympatie si odnesla devatenáctiletá Denisa Grossmannová z Prahy a Miss Internet se stala šestnáctiletá Vendula Balgová ze Strážnice.

Do soutěže se mohly přihlásit dívky ve věku 15–21 let a finálový večer proběhl 1. listopadu v Zámecké sýpce Blansko.

"Všechny jsou zdravé, jakékoli příznaky bulimie nebo anorexie jsme vyloučili," uvedl ve své závěrečné zprávě dietolog Pavel Suchánek, který si posvítil na jídelníčky finalistek.

"Během finálového večera diváci nezhlédli ani promenádu v plavkách, ani přehlídku volných disciplín. Klasické soutěže miss jsou přežité a lidi už takové pojetí příliš nezajímá," uvedla ředitelka soutěže Kateřina Hamrová.

Do poroty usedli herečka a moderátorka Nikol Štíbrová, choreograf Matt Pardus, loňská vítězka soutěže Natálie Kotková nebo Top Designer roku Pavel Berky. Ten se postaral také o šaty finalistek.

Organizátoři plánují na další ročník sérii přednášek o zdravé výživě na základních a středních školách v Česku i na Slovensku.