Češka Kokešová vyhrála Miss Global v Mexiku, sponzor obvinil dívky z podvodu

  • 218
Druhá česká vicemiss Karolína Kokešová (23) zvítězila ve finále mezinárodní soutěže krásy Miss Global v Mexiku. Šlo o sedmý ročník klání, jež se řadí mezi soutěže stojící ve stínu tradičnějších přehlídek Miss World a Miss Universe. Vyhlášení narušil jeden ze sponzorů, který dívky obvinil z podvodu.

Karolína Kokešová je vítězka Miss Global 2019. Neuvěřitelný úspěch! Jsme strašně pyšní,“ napsali v neděli dopoledne zástupci soutěže Česká Miss na svém facebookovém profilu k fotografii druhé české vicemiss.

Česká Miss tak po umístění Kláry Vavruškové na Miss Earth slaví další světový úspěch, díky němuž se letošní ročník stává nejúspěšnějším v celé historii soutěže.

Přenos finálového galavečera Miss Global trval dlouhých šest hodin a vzhledem k událostem na jeho konci bylo vyhlášení výsledků mimo kamery. 

Zakončení bylo vysloveně dramatické. Před vyhlášením výsledků vystoupil na podium jeden z hlavních sponzorů soutěže a finalistky soutěže obvinil z manipulace s výsledky, jelikož nepostoupila jeho favoritka z Mexika. Proti tomu se výrazně ohradila Miss Kolumbie a následně ji podpořily i ostatní dívky. V tu chvíli došlo k zastavení celého přenosu i soutěže. Dívky se odebraly do zákulisí a po pauze na poradu vedení Miss Global byly vyhlášeny vítězky. 

„Po všem, co se událo, jsem nečekala, že vůbec bude vyhlášení a tím méně, že se umístím. Doteď tomu nemůžu uvěřit, ale mám korunku, takže ano, vážně se to stalo,“ řekla Karolína nadšeně. Kromě vítězství České republiky slaví umístění i Hany Novoa z Peru, Adrielle Castro z Brazílie, Riza Santos z Filipín a Mikaela Rose z Austrálie.

Potěšení z umístění naší reprezentantky neskrývá ani obchodní ředitelka České Miss Veronika Farářová: „Jsem na Karolínu neskutečně hrdá, nepodcenila přípravu a všechny své dosavadní zkušenosti zúročila. Vítězství si zaslouží. Díky patří samozřejmě i celému týmu České Miss. Definitivně je tím potvrzeno to, co všichni vědí. Česka Miss je jediná národní soutěž krásy, která umožňuje vítězkám změnit svůj život a dosáhnout úspěchu za hranicemi. Tvrdá dřina týmu se jednoznačně vyplácí a budeme v tom pokračovat!“

Karolína Kokešová se na soutěž připravovala už od poloviny listopadu a striktně dodržovala jídelníček i cvičební plán. „Vážím si šance, kterou jsem dostala a přistupuji k tomu zodpovědně. Bez ohledu na to, zda se umístím, chci především co nejlépe reprezentovat naši zem,“ řekla Kokešová před odletem do Mexika v jednom z rozhovorů.  

Druhá česká vicemiss se na soutěži představila v národním kostýmu od módního návrháře Davida Hanykýře. Autor se při tvorbě kostýmu inspiroval sklářským průmyslem České republiky a českou přírodou. Na finálový galavečer kráska vynesla také nepřehlédnutelné bílé šaty se třpytem z dílny návrhářského dua Poner.

Karolína Kokešová na Miss Global bojovala kromě svých konkurentek z celého světa také s nemocí. Do Mexika odletěla reprezentovat Českou republiku již na začátku ledna. Hned po příletu se však musela poprat s horečkami a bolestí v krku.

ANKETA: Líbí se vám vítězka Miss Global Karolína Kokešová?

Hlasování skončiloČtenáři hlasovali do 0:00 sobota 29. února 2020. Anketa je uzavřena.

VIDEO: Karolína Kokešová Lookbook: 

VIDEO: Skandál na Miss Global: