Ivana Christová (Praha, 8. dubna 2019)

Ivana Christová (Praha, 8. dubna 2019) | foto: Archiv M. Zapletala

Lidé se nudí a rozebírají úplně nepodstatné věci, míní Ivana Christová

  • 20
Před třiceti lety se stala královnou krásy, má za sebou úspěšnou modelingovou kariéru, ale také bojovala s jojo efektem. Miss Československo 1989 Ivana Christová (48) je přesvědčená, že je potřeba na sobě neustále pracovat.

„Mám pocit, že se dnes lidé strašně nudí a rozebírají úplně nepodstatné věci. Dříve třeba chodili na zahrádku a díky vynaložené fyzické práci se jim  vyplavovaly hormony štěstí,“ prohlásila v primácké Show Jana Krause.

„Já chodím alespoň každý den v pět hodin ráno s pejskem na procházky, když je ještě dobrý vzduch. Chodím do  takového lesoparku, jdu asi deset kilometrů velmi dynamickým krokem, nadýchám se čerstvého vzduchu a nabiji se z přírody energií.“

První novodobá misska se natrvalo usadila v Bratislavě, přímo pod tamním hradem. V minulosti se snažila prorazit také na hudebním poli a stále si ráda  zazpívá, například píseň Kalimba de Luna. „Když se cítím vyčerpaná, pustím si muziku a trochu tancuji. Mám ráda rytmické věci, ráda rozhýbávám buňky v těle, to pomáhá,“ řekla Christová, která v roce 2015 skončila čtvrtá v taneční soutěži slovenské televize Joj.

Rodačka z Prešova zavzpomínala také na své zvolení královnou krásy před třiceti lety. „Bylo mi osmnáct a měla jsem za sebou studium na stavební průmyslovce v Prešově, protože mě jinde nechtěli,“ prozradila s tím, že na stejné škole prý studoval i Juraj Kukura

Jak vypadají vítězky soutěže krásy po letech

„Pracovala jsem tehdy ve Stavoprojektu a moji kolegové mě do soutěže přihlásili. Já jsem ve své naivitě absolutně netušila, co mě čeká, myslela jsem si, že pozvánka na soutěž se posílá všem holkám z celé republiky, které nějak vypadají,“ řekla. 

Když ji zvolili za královnu krásy, publikum začalo pískat. Podle Christové to mohlo být také tím, že v ostravské sportovní hale, kde bylo přes sedm tisíc lidí, tehdy ještě neměli velkoplošné obrazovky. „Lidé vzadu nás na pódiu prostě neviděli. A také byli nespokojení, že vyhrála tmavovláska nad nakadeřenými blondýnkami,“ uvedla.

Po svém triumfu odešla do světa a čtrnáct let se věnovala modelingu. „Vrátila jsem se, když se narodila moje dcera Danielka. Začala jsem pracovat se ženami, s kosmetikou, s krásou. Začala jsem je vzdělávat, neboť sebevědomí se často buduje právě skrze krásu,“ míní.

KVÍZ: Christová, Maláčová, Zapletal. Jak dobře znáte soutěž krásy?

9. dubna 2019