Finalistky brazilské Miss nadměrné velikosti

Finalistky brazilské Miss nadměrné velikosti | foto: AP

Brazilci mají rádi boubelky, volili Miss nadměrné velikosti

  • 43
Brazílie není jen krajinou štíhlých modelek jako Gisele Bündchenová, Adriana Lima nebo Alessandra Ambrosio. V soutěži Miss nadměrné velikosti si Brazilci vybírali krásku plných tvarů. Vítězkou se stala Barbara Monteiro.

Barbara Monteiro ze státu Mato Grosso do Sul soutěžila společně s 25 dívkami s velikostí minimálně 44. Vítězka kromě korunky získala dvoutýdenní zájezd do Švýcarska, modelingovou smlouvu na 115 tisíc korun na nafocení booku a časopisů a může předvádět na přehlídkách.

Na druhém místě skončila Sylvia Barreto ze Sao Paula, třetí byla Roberta Brevesová z Rio de Janeira.

Soutěž se konala v brazilském Sao Paulu, které má k obézním lidem pozitivní přístup. V metru tam třeba pro ně nainstalovali extra široká sedadla.

Brazilské ženy plných tvarů se už nechtějí skrývat a své křivky rády vystavují na odiv třeba na proslulých plážích. Výrobci plavek proto zareagovali na rostoucí poptávku po bikinách. Zatímco před lety se boubelky spíše zahalovaly, nebo nosily volné oblečení, teď se předvádějí v plavkách nadměrných velikostí.

Elisangela Inez Soaresová

"Předtím byly jen malé plavky a jen pro štíhlé dívky. Ale ne všechny jsme modelky," cituje list Daily Mail osmatřicetiletou Elisangelu Inez Soaresovou, která má velikost 42. "Konečně lidi zjistili, že nejsme všechny Gisele."