Diskuze

GLOSA: Proč děsí němé ruské letouny? Chovají se jako auta bez blinkrů

Je to jako řítit se vysokou rychlostí v ranní špičce po Praze bez světel a blinkrů a ignorovat semafory, chodce na přechodech a policisty u krajnic. Tak je možné připodobnit neohlášené a němé lety ruských vojenských letounů nad Evropou.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

spis mi to pripada asi takhle - na ulici s prechodem jezdi dalsi auta bez blinkru a se zhasnutymi svetly, je sero a pres prechod jde clovek a trista metru od prechodu je auto s cervenou barvou .. tech ostatnich, co jsou sediva si nikdo nevsima, u toho cerveneho je vsak problem to, ze nema osvetlenou SPZku a vlastne se ani nevi, zda pred prechodem neodboci do jine ulice....

0 0
možnosti

I40v72a66n 16D95ř23í85m82a91l

14. 12. 2014 10:13

To je tedy diskuze!!! Většina ani neví, jakým způsobem civilní letectví funguje, hlavně že tady plká své kidy! Nechápou ani rozdíl mezi civilní a vojenskou lokační službou, hlavně že plkají! Škoda sem chodit, žádná skutečná diskuze k článku, pouze obdoba keců alá Facebook a Twitter.

1 0
možnosti

J66i75ř97í 39H54o78r69á64k

14. 12. 2014 8:42

Ne že bych chtěl být válečným štváčem. Ale už kdysi "veliká říjnová" prošla a nabobtnala jen díky tomu, že v zárodku se tím obyvatelé Petrohradu nezabývali a pak už bylo pozdě. Ani řádění ČEKY by se nemohlo rozvinout, kdyby se jim lidi okamžitě začali aktivně bránit. - Takže by NKVD a později KGB neměly z čeho vzniknout. Zde negativně zafungovala Tolstého životní filozofie. Takže bych spíše uvítal, kdyby sem-tam některé letadlo, které "tam není" bylo "nesestřeleno" a všichni kdo se kolem sestřelu motali by zůstali zticha.

2 0
možnosti

jenze to letadlo tam vazeny je, je videt na radaru - mozna ze se mylne domnivate, ze to letadlo zmizi, podobne jako tomu je u letadel s technologii steels, ale omyl. Letadlo je a nelze zjistit k nemu data - tedy co je to zac, ke komu patri, v jake je vysce. Osobne se celkem nedivim ze tohle delaji, protoze podobne se chovaji i letadla NATO operujici v teto oblasti v mezinarodnim pasmu - je to testovani pripravenosti "protivnika" takze ten clanek a jeho pripodobneni k provozu na silnici s vasim doporucenim by vypadal asi takto - viditelne vozidlo, ktere jede dveste metru od prechodu pro chodce, by bylo zniceni bazukou jen proto, ze neslo zjistit poznavaci znacku. Jeste porad vam to pripada logicke?

0 1
možnosti

R91o53m20a58n 12A89n80t34l

13. 12. 2014 23:00

Smeruji ke konfrontaci,  agresi a konfliktu. Minim tim Rusko. Smeruji rozpoutat nejistotu, je to jejich zakotvene mysleni a jejich kultura!

2 1
možnosti

I37v80o 91S50a14r70o

13. 12. 2014 22:13

Opravdu ,,těžko" uvěřitelné čeho všeho se přítomní kremloboti zachytávají a co omlouvají.

2 0
možnosti

prosim pekne, kolik toho vite o leteckem provozu, kolik toho vite o leteckych transponderech, kolik se toho u nas dozvite o tom, ze ani letadla NATO operujici v tomto prostoru nad Baltem, mnoha nepouzivaji odpovidace, - jen jsou vam davkovany informace, ktere jsou namnoze sporne. Napr. ten posledni pripad s dopravnim letadlem je jeden velky otaznik - dispecer rekl ze do minuty by se byla letadla stretla, ale jak vedel v jake leti vysce? tu na radaru nevidel, sef vojenskeho letectvi napred rekl, ze slo o cizi letadlo, po chvili ovsem ministr prohlasil ze slo o ruske letadlo, to, jak byla od sebe letadla vzdalena, jakou letela rychlosti v jakych vyskach - nikdo nerekl ona minuta mezi letadly dava desitku km vzdalenost ... navic se zda, ze piloti civilnich letadel nesleduji radar, ale venuji se odpocinku pri zapnutem autopilotovi. Zda se mi, jakoby kazdy z vas mel dojem, ze jsou rusove kamikadze a za kazdou cenu chteji znicit sve a cizi letadlo narazem v mezinarodnim teritoriu - proc? Nakonec se dozvite, ze letadla, ktera byla vyslana k onomu cizimu - tedy svedska a danska, byla vzdalenosti daleko bliz civilnimu letadlu nezli tohle a navic se v oblasti pohyboval jeste avax  NATO...Aliance instalovala do teto oblasti dalsi lode a dalsi vojenskou techniku, vytvari podminky pro studenou valku s Ruskem - tak co se divi - ti zase testuji jejich reakcni casy na let neznameho letadla. Rozhodne nikdo z nich nehodla sam o sobe zemrit tim, ze spusti oci z palubniho radaru a namiri to na bok civilniho letadla! - nebo mate dojem ze ano?;-D

0 0
možnosti

J58a29n 39N35o39v27á40k

13. 12. 2014 19:56

no podle mě to není tak strašné jak tvrdí. I kdyby letěli tak že by se jejich dráhy na radaru mohli protnou, stejně by mezi niimi mohl být kilometr výškový rozdíl. Srazit se ve vzduchu (3D prostor) není tak pravděpodobné jako se srazit na silnici kde je vlastně pohyb aut omezený jen na 1D prostor (silnici)

0 2
možnosti

Vojenská letadla Ruska, USA i NATO se pohybují v mezinárodním vzdušném prostoru. Pro civilní letadla jsou vymezeny koridory. 

Zase propaganda o zlých rusech a hodných američanech.

 Letos v dubnu se Černém moři, nacházel americký torpédoborec Donald Cook  A jednou se nedaleko torpédoborce objevil ruský letoun SU-24..... Amerika je nějak daleko od Černého moře. Obdobně to bylo s kanadskou HMCS Toronto. 

Ruské letectvo použilo v obou případech prostředky radioelektronického boje. Vyšlo totiž najevo, že ruská letadla se mohou nečekaně objevit nad americkou či kanadskou lodí a bude-li to nutné, mohou na ni i zaútočit. Takový účinek, jaký měla demonstrace možností likvidace  lodí v Černém moři vyvolal v některých důstojnících šok.

Kanada sdělila, že není jednáním Ruska zaskočena: „Samozřejmě že je to zneklidňující, ale v mnoha ohledech to není překvapivé,“ prohlásil kanadský politik Paul Dewak, zaměřující se na zahraniční politiku. „Je to druh hry na kočku a myš s Ruskem,“ upřesnil s tím, že se Moskva podle něj snaží ukázat dominanci v regionu, ale Kanada bude chránit své spojence.

Číst všechno: http://czech.ruvr.ru/2014_09_10/Ruske-stihacky-znovu-vystrasily-lod-NATO-v-Cernem-mori-0116/

Číst všechno: http://czech.ruvr.ru/2014_09_10/Ruske-stihacky-znovu-vystrasily-lod-NATO-v-Cernem-mori-0116/

Číst všechno: http://czech.ruvr.ru/2014_09_10/Ruske-stihacky-znovu-vystrasily-lod-NATO-v-Cernem-mori-0116/

5 12
možnosti

Maličko větší nesmysl. Při vojenských cvičeních se hlásí prostor a letové hladiny úřadu pro civilní letectví. Takže pokud Rusové toto nehlásí jedná se porušení mezinárodních leteckých pravidel. A je toho víc.

Nejdříve si nastudujte alespoň základní reálie než něco vyplodíte.

10 2
možnosti

Článek z Natoaktual.cz. 

Pokud si někdo myslí, že server natoaktual.cz je neutrální zdroj informací, klidně může. 

Pokud na někoho dělá dojem "oprávněně rozhořčená" dikce článku, klidně může. 

Já tomu zase můžu říkat propaganda a vymývání mozků.

7 8
možnosti

Pouze realita ve společném vzdušném prostoru pane Pifka

4 1
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
15 1
možnosti

protože ten mezinárodní vzdušný prostor využívají i jiní a pokud tam někdo nedodržuje základní pravidla letového provozu, je otázka času kdy se kvůli tomu někdo zabije.

5 3
možnosti

Tady si můžeme přečíst názor druhé strany: Tedy Američanů, kteří takhle "provokují" v mezinárodním prostoru kolem Číny a ohrožují tam řidiče rozvážející děti ráno do školky, podobně jako Rusové u nás. ;-) http://zpravy.idnes.cz/cinska-stihacka-a-pronasledovani-americkeho-letounu-f9s-/zahranicni.aspx?c=A140822_205754_zahranicni_ert

5 1
možnosti

Mělo to letadlo USA vypnutý odpovídač? Nekomunikovalo s řízením letového provozu?

2 1
možnosti