Diskuze

NATO naostro testuje protiraketový deštník, má zničit balistické střely

Bude to první takřka ostrý test. Severoatlantická aliance během cvičení "Formidable Shield" u Skotska vyzkouší svůj protiraketový deštník. Tentokrát ale nepůjde o předem naplánované simulované ničení „nepřátelských“ balistických střel. Systém má zachytit a zneškodnit cvičné rakety bez předchozího varování.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Treba otestovať celý systém. Jedna jeho čásť bola dokonca otestovaná samotnými rusmi. To keď torpedoborec Donald Cook v roku 2014, so slávou vllával do Čierného mora. Jeho systém Aegis na veľkú vzdialenosť zaznamnal blížiace sa lietadlo, potom ho stratil až do doby, než ho námorníci uvideli na vlastné oči, ako lieta okolo ich lodi. To naznačuje, že bude veľmi ťažké vysporiadať sa so systémami REB, ktoré určite budú obsahovať niektoré hlavice možno aj na každej rakete.

1 2
možnosti

No oni jsou to kluci šikovný, oni to zvládnou. Musíme jim držet palce, že jo?

0 0
možnosti

Tak, cvičit je potřeba. Jenom aby si ty radary nespletly letadlo s raketou.

To by mohlo dopadnout stejně špatně jako nad Ukrajinou..

1 0
možnosti

Tak snad ty cvičné rakety budou mít zapnutý transpondér...

1 0
možnosti

Kdyby měla začít válka v Evropě za použití jaderných zbraní, první co oboustranně nastane bude radioelektronický boj s jasně definovanými úkoly na oslepení a ochromení systémů protiraketové obrany na suchu, na moři i ve vesmíru. A navíc, jestli trénují jak ničit balistické rakety a mají li na mysli ruské nebo čínské, raketových zbraní létajících po balistických křivkách mají hlavně rusové již minimálně. Moderní rakety s vícenásobnými hlavicemi, samostatně naváděnými a manévrujícimi jsou popsány celkem dopodrobna a najít si to na netu zas není tak těžké. Takže trénovat na rakety balistické, to je tak opravdu proti Kimovi nebo Íránu...

2 1
možnosti

Nehledě na to, že kdyby opravdu došlo na mazec, tak jich poletí tam i zpátky tolik, že to nikdo nezachytí.

1 2
možnosti

Takže zase: zítra v 8:00 provedu neohlášenou namátkovou kontrolu připravenosti. Pro případ nezdaru budou testovací cíle vybaveny samodestrukční funkcí. Cílem akce, je úspěch (v takových případech nikdy nesmí být definován úspěch měřitelně, aby mohlo být za úspěch označeno cokoli)

0 6
možnosti

J44a38n 90M18o19l85n68á29r

25. 9. 2017 18:35

Jen tak dál R^R^R^R^

6 0
možnosti

NATO trapně blbne s raketkama a vyhlíží neexistujícího nepřítele a skutečný nepřítel Evropy přichází nekontrolován po tisících a nenápadně Evropu obsazuje !!

4 17
možnosti

Opravdu existuje jediný "nepřítel"? Opravdu v dnešní době neexistuje nepřítel pro protiraketový deštník, když jeden stát přímo vyhrožuje posláním střel na území NATO?

13 0
možnosti

J72i15ř75í 52F55i17š87e13r

25. 9. 2017 18:06

Oni to doposud ještě takto komplexně neotestovali? 8-o To předpokládali, že jim pošle útočník dopředu mailem info s přesnými souřadnicemi letící rakety a časem příletu? Tak to jsem zvědav, jak toto dopadne.

1 5
možnosti

V článku ještě chybí důležitá informace. Datum útoku na KLDR.

4 2
možnosti

Docela by mě zajímalo, jestli do toho systému integrují i nové turecké S-400.

2 4
možnosti

Turecko prizvano nebylo jak vidis. Asi je jasne proc.....

2 0
možnosti