Diskuze

Na ochranu Evropy a spojení s Amerikou vytvoří NATO nová velitelství

Ministři obrany zemí NATO podle očekávání schválili plán na vytvoření dvou nových velitelství. První takzvané Atlantické má zajistit ochranu námořních tras a spojení mezi Evropou a Severní Amerikou. Druhé logistické pak zajistit rychlé přesuny vojenských sil po Evropě v případě ohrožení či krize.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J21a89n 91S11o94u91č41e90k

9. 11. 2017 10:38

Zajímalo by mě, proč cenzor smazal můj příspěvek, ve kterém uvádím historická fakta, že za posledních 200 let se Evropu pokusili ovládnout Francouzi (Napoleon) a Němci (Hitler). Oběma jim v tom zabránily koalice států, jejichž součástí vždy bylo Rusko (resp. Sovětský svaz v případě 2. světové války). Proč cenzor maže historická fakta?

1 0
možnosti

Asi proto, že jste čistě účelově vynechal podstatnější historická fakta.

Tj. že Rusko (resp.SSSR) se začátkem II.světové války spolčilo s německými nacisty a společně napadly a zničily Polsko a vymazali jej z mapy světa.

Až daleko později se Rusáci připojili (vzhledem k německému vypovězení spolupráce) do probíhajícího boje spojenců proti Němcům. Po válce pak Rusko zneužilo vítězství spojenců nad nacisty aby znásilnili část východní Evropy kterou obsadili a odtrhli ji od vyspělejších západních spojenců.

Na tu zákeřnou ruskou bolševickou politiku doplácíme dodnes.

2 1
možnosti

Další barak pro vyslouzilce k nicemu. Co evropa potřebuje, obracet lode zpet nebo je rovnou u brehu Afriky potapet a ne další barak co bude zrat peníze nas všech!

1 1
možnosti

Ochranu Evropa potřebuje pouze před invazní armádou ze zemí třetího světa. Takovou ochranu nemá a ani nedostane. Pro Američany je starý kontinent pouze strategickým územím pro jejich konflikt s Ruskem, jinými slovy ve státech ani v RF civilisté umírat nebudou, ale tady v Evropě nezůstane kámen na kameni. Ruce pryč od Washingtonu stejně jako se daly ruce pryč od Moskvy v devadesátých letech. Evropa musí zůstat samostatná a nezávislá, bohužel nejdříve se musí zbavit neomarxismu a pseudodemokracie.

2 2
možnosti

Zajímalo by mě, jak se změnila bezpečnostní situace v Evropě?

Nevšiml jsem si, že by tady bylo nebezpečněji než před dvaceti lety.

Evropa je stále stejná.

Spíš mi připadá, že se tady někdo snaží připravovat na válku.

Uvolnit zákony, které budou usnadňovat přesuny armád přes hzanice zemí je sebevražda.

4 4
možnosti

Proč by měl být volný přesun vojenské techniky podle jasně definovaných pravidel sebevraždou? Není spíš sebevraždou to, že v případě nenadálého plnění pátého články smlouvy NATO musí zasednout okolní vlády a parlamenty a schválit přesun techniky po jejich území? To už může být pozdě.

1 1
možnosti
Foto

I22v85o 10F41l92u23k59s13a

9. 11. 2017 8:18

Ochranu proti komu? Že by proti Ruské federaci? Proti státu, který plní všechny rezoluce BR OSN? Kdo je ta hrozba? Snad to není ten, kdo má jednu letadlovou loď proti jedenácti a víc na straně druhé? To je úkol na dnes pro slepé počtáře.

4 5
možnosti

Znáte jediný případ, kdy by stát s právem veta v RB OSN neplnil nějakou rezoluci? Tedy mají se zrušit armády jenom proto, že máte vidinu nekonečného míru?

1 0
možnosti
Foto

Kam USA vkročí vyvolá válku. A Rusko se teď stalo jeho cílem. Né pro nějakou hrozbu ale pro nerostné bohatství a ekonomickou nezávislost.Zatáhnou celou Evropu do zbytečné války.:-( Naše děti budou riskovat život pro nenažranost USA.;-(

1 8
možnosti

Přesně! Přesně takhle nám to říkala soudružka učitelka v roce 1976, a soudružka učitelka měla vždycky(!!!) pravdu.:-)

3 0
možnosti

J92a57n 12S72o78u13č51e19k

9. 11. 2017 6:26

Nová velitelství = tisíce přeplacených lampasáků. A na nebezpečí, s kterými se EU aktuálně potýká, nejsou nová velitelství NATO potřebná vůbec. Na tato nebezpečí je potřeba hlavně vůle něco s nimi dělat. Například chránit si své hranice. Ale ono je zřejmě jednodušší vyrobit si nějakého fiktivního nepřítele a svádět vše na něho. Nakonec Orwell ve svém románu 1984 jim k tomu dal přesný návod.

6 6
možnosti

Stav armády České republiky neumožňuje účinnou obranu

země, ale fakticky ani kontrolu hranic. Z naší armády se stal drahý

a malý expediční sbor. SPD považuje za nutné změnit tuto koncepci

armády směrem k obraně území České republiky

4 6
možnosti

Ono to je vše o financích. V současnosti existuje reálný plán modernizace vševojskové armády a šlo to i bez Tomia.

1 0
možnosti

Jaksi nechápu, jak banda lampasáků na polstrovaných židlích zlepší mobilitu nějaké armády. Tedy té naší určitě ne - cituji SPD - Stav armády České republiky neumožňuje účinnou obranu země, ale fakticky ani kontrolu hranic. Z naší armády se stal drahý a malý expediční sbor. :-P

4 4
možnosti

Kde se mohu dočíst o nějaké reálné vševojskové koncepci Okamury? Nebo to bude provádět formou placených konzultací?

1 0
možnosti

"....hrozbě ze strany Ruska." Jak může takovou větu, nestranný, seriózní, informační kanál vůbec vypustit? Jak konkrétně nás to zlé Rusko vlastně ohrožuje? Největší narušitel světového míru je v dnešní době jedině USA, ale o tom se zde nedočteme (pouze mezi řádky).

12 6
možnosti