Dny NATO v Ostravě

Dny NATO v Ostravě | foto: natodays.cz

Vstupenky na Dny NATO rychle mizí, diváci rezervovali už čtvrtinu kapacity

  • 15
Jen pět dní od spuštění první vlny distribuce vstupenek na Dny NATO v Ostravě stačilo, aby si jich fanoušci rezervovali na 25 tisíc. Tedy přes čtvrtinu kapacity, kterou letos 18. a 19. září na mošnovském letišti dovolují hygienická opatření. Od příštího týdne bude možné vstupenky párovat s certifikáty o očkování pro usnadnění vstupu na akci.

„Zavádění vstupenek na 21. ročníku akce je velkou změnou pro všechny. Jsme proto rádi, že naši fanoušci a dlouholetí návštěvníci chápou nutnost tohoto kroku a že nenechávají pořízení vstupenek na poslední chvíli,“ ocenil Zbyněk Pavlačík z Jagello 2000, které Dny NATO v Ostravě & Dny Vzdušných sil AČR každoročně organizuje.

Dny NATO ukážou techniku budoucnosti. Na show může 40 tisíc diváků denně

Rychlost, s jakou si fanoušci akce od spuštění první vlny distribuce vstupenky rezervují, organizátory překvapila. Jen čtyři dny stačily, aby si zájemci objednali 20 tisíc vstupenek - tedy čtvrtinu celkové kapacity akce.

Během úterý to bylo už přes 25 tisíc. „Velmi nás těší zájem o vstupenky na naší akci již dnes odpoledne byla vyčerpána celá kapacita 15 000 vstupenek uvolněných v první vlně na sobotu 18. září,“ konstatoval Pavlačík.

Hned ve středu budou podle něj organizátoři řešit další postup a obratem veřejnost informovat. „V této chvíli je samozřejmě možné pořizovat vstupenky na neděli 19. září. Děkujme z pochopení a zájem,“ dodal.

Vstupenky na největší evropskou bezpečnostní show letos museli organizátoři zavést pro lepší kontrolu počtu návštěvníků, kterých může být kvůli hygienickým opatřením proti šíření covid-19 na akci po oba dny vždy 40 tisíc. Pro vstup je také nezbytné se prokázat bezinfekčností.

Celá distribuce probíhá pouze online prostřednictvím společnosti Ticketportal. 

Rezervace vstupenek na Dny NATO v Ostravě

„Musím zdůraznit, že u vchodů do areálu nebudou zřízeny žádné stánky, kde by bylo možné lístky pořídit. U areálu nebude zřízeno ani testovací místo, protože vstupenku bude nutné validovat s certifikátem o bezinfekčnosti předem,“ dodal Pavlačík.

Upozornil, že každý, kdo si vstupenku pořídí už nyní, získá výhodu rychlé validace už od příštího týdne.

Moderní technologie i historické stroje

Mezi hlavní lákadla akce bude patřit premiéra superstíhačky F-35, nejnovější létající tanker A-330, konvertoplán Osprey nebo ukázky modernizačních projektů české armády. Návštěvníci se mohou těšit také na dynamické ukázky strojů z produkce firmy Saab v podání letounů JAS-39 Gripen švédského letectva, a strojů Tunnan, Draken a Viggen švédské historické letky.

Zvláštní účast si pro tento rok připravila Británie, která premiérově představí legendární letoun druhé světové války – Douglas C-47 Dakota ze speciální jednotky britského královského letectva, který přímo nesl výsadkáře během Dne D při vylodění spojenců v Normandii.

Dny NATO

Letošní ročník Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných sil Armády České republiky se uskuteční 18. a 19. září. Vstup na akci je zdarma. Poprvé musí mít návštěvníci vstupenku. Manipulační poplatek za její pořízení je 15 korun.

Loni se akce kvůli pandemii koronaviru uskutečnila ve zvláštním režimu bez diváků.

Je to ojedinělá nekomerční přehlídka, na které mohou návštěvníci vidět vedle nejmodernější armádní techniky také to nejlepší, co mají k dispozici policie, hasiči, záchranná služba, celníci, Vězeňská služba a další složky. 

Rekord v návštěvnosti je 225 tisíc diváků.

Více informací na oficiálních stránkách www.natodays.cz

Německé letectvo pak nedávno potvrdilo, že na akci vyšle hned dva obry v podobě moderních transportních letounů A400M Atlas a atraktivní letovou ukázku slibuje rovněž řecký Zeus Demo Team s letounem F-16.

Dny NATO v Ostravě jsou součástí pilotního projektu Národní agentury pro komunikační a informační technologie (NAKIT), která se společností Ticketportal tuto fúzi vstupenky a ověření covidové kompetence připravuje. Validace tak umožní, aby se návštěvník při vstupu do areálu prokazoval pouze jedním dokladem, čímž se výrazně urychlí jeho odbavení.

Držitelé vstupenek, kteří mají certifikát o očkování nebo prodělání nemoci covid-19, je budou moci zvalidovat již od 6. září. S předstihem bude možné ověřit i platnost certifikátu o testu, který bude platný v den návštěvy akce – PCR test tedy až 7 dnů předem a antigenní až 72 hodin.

„Při pořízení vstupenky je nutné vybrat způsob prokázání bezinfekčnosti a v okamžiku, kdy bude možné provést validaci, budou lidé upozorněni e-mailem,“ upřesnil Pavlačík. Prioritou podle něj zůstává, aby byly Dny NATO co nejpřístupnější, ale zároveň byla dodržena všechna bezpečnostní a hygienická opatření.

, natoaktual.cz

Video