Diskuze

Dny NATO navštívilo 220 tisíc lidí, ukázaly i nové vrtulníky pro armádu

Dny NATO v Ostravě a Dny Vzdušných sil Armády ČR na mošnovském letišti v neděli navštívilo 95 000 lidí. Za oba dny přišlo podle organizátorů na akci celkem 220 000 návštěvníků, tedy stejně jako loni. Během druhého dne bylo k vidění přes sto různých letounů a vrtulníků a stovky kusů pozemní techniky.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

M88i43l49a28n 19K10r50á25l

23. 9. 2019 20:24

s VRAHAMA já zásadně netančím.

1 0
možnosti
VP

Pro vyznavače vojenských akcí a přehlídek nabídnu informaci o čerstvě proběhlém mezinárodním vojenském cvičení Centr-2019.

O kterých vážená redakce zapomíná informovat.

https://www.youtube.com/watch?v=6i4a86HyY0U

https://www.youtube.com/watch?v=UjfAyqyl0yk&feature=youtu.be

0 0
možnosti
JS

Za mě - loňské ukázky a stroje byly daleko lepší, hlavně co se týká leteckých vystoupení. Například F-16ky je na takových akcí snad i povinnost. Dojem z toho napravil jen Šonka s Kardošem a trochu i MIG 15 a MIG 21.

Co se týká organizace dobré, jídla pití dost, akorát to WC za deset, no chudáci prostatici, ti tam museli nechat majlant. Tady to s povinným placením organizátor nevychytal...

0 0
možnosti
VB

V24í49t 14B87a80u74e96r

22. 9. 2019 22:25

Tak akce suprová, krásné počasí, bylo na co koukat. Doprava před devátou ve směru od Příboru ráno ok, odpoledne v pět taktéž v pohodě.

Skvělí byli všichni - jak z pozemních, tak vzdušných ukázek. K PC-7, IK a MŠ není co dodat, v sobotu jsem na to koukal online a dnes na živo. Trochu mi ve vzduchu chyběl MIG-29 - ten má úžasný zvuk, až naskočí husina. Ale jak jsem psal, vše bylo prima a všichni aktéři do toho dali srdce a bylo to znát.

1 0
možnosti
VK

Co takhle Ka-52

Mám dojem že jim dají pokouřit

0 0
možnosti

Podle mě by to bylo dost vyrovnané. Kamov má lepší stoupavost a rychleji se otočí do strany, ale nezvládne takové přetížení a kanón mu střílí prakticky jen před vrtulník (asi 30 stupňů výseč). Cobra má sice slabší ráži, ale ve věži, takže bez pohybu vrtulníku trefí prakticky cokoliv, na co pilot vidí.

Posadit do obou mašin srovnatelně zkušenou posádku, viděl bych ty šance 50:50.

0 0
možnosti

Dvěstědvacet tisíc? Škoda že to neorganizoval Milion chvilek, to by tam bylo minimálně půl miliónu návštěvníků!

2 7
možnosti
IN

Miliony vyhozené za vojenské přehlídky by se daly utratit užitečněji a nejen v armádě...

2 22
možnosti
VC

Za vaše peníze se to nekonalo a pro mnoho lidí to byl velký zážitek. Nešlo o vojenskou přehlídku, ty se konají na Rudém náměstí, šlo o letecký den,.

5 1
možnosti
JJ

Taky jsme se byli podívat na uhlikovou stopu. Bylo to super. :-) Už se těšíme na tu příští.

Přejmenoval bych to na Po stopách NATO.

4 0
možnosti
VV

NATO přece není něco, co jde s dobou. To je stará technika pro běžné vojenské lokální účely a na odpis. Vzhledem že poctivě platí asi 3-4 země NATO a ostatní se flákají ví kdekdo. Amerika má obranu svého území na zcela jiných moderních základech a moderním netradičním pojetí bojů-

NATO vás možná může ohromit stařičkým B-52 nějakým tím Herculesem, možná B-2, i když i to pochybuji.

0 10
možnosti
VC

Letectví vás zjevně nezajímá, tak proč do toho kecáte? Mě zase připadá blbost chodit na ryby... Těch 200tis. lidí tam šlo dobrovolně a dobře věděli proč.

5 0
možnosti
VV

Krom těch francouzů to je o české účasti u podfinancovaného NATO Českem. To není snad ani Airshow spíš jako přehlídka několika vrtulníků co Česko koupí.

Jinak úroveň amerických Blue Angels (US Navy) nebo Thunderbirds (USAF) to jistě nemá.NATO pokud by se mělo hlasovat o zrušení, hlasuji všemi okončetinami pro. To je jen pijavice na daních od amerických daňových poplatníků. Ať si Evropa vytvoří vlastní Alianci pokud ji chce a nebo potřebuje. A hlavně za své. Budiž pochváleni Řekové, nebo Poláci a pár dalších co své sliby plní.

0 10
možnosti