Diskuze

Paříž objednala stavbu páté jaderné ponorky. Přitom nemá ještě ani první

Mají být chloubou francouzského námořnictva, schopnou udeřit nečekaně a rychle. Nové nukleární ponorky třídy Barracuda mají přesně dostát svému pojmenování po nebezpečném mořském dravci. Paříž právě objednala stavbu páté takové ponorky. Ve výzbroji však kvůli zpoždění programu nemá ještě ani první.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

To jsem zvědavá, který Abdul bude té či oné velet.

8 3
možnosti
Foto

Já ty válečný krámy nemusím. Zamyslete se nad tím kolik se toho vyrobilo od II světové. Miliony tun železa a dodnes si z toho vystřelili jen na střelnici. 200 tisíc kluků za socialismu dva roky nic nedělalo, a hráli si na vojáky. Vyhozené peníze.

USA na zbrojení 600 miliard ročně a k tomu živí po světě 800 vojenských základen. To jsou šílené peníze co se z občanů vytahají pod "záminkou" nebezpečí.

Za vším jsou jen kšefty to si pamatujte a lidem se nakuká něco o nebezpečí. Lidé se nejlépe ovládají pokud mají strach. Víte jak bychom se všichni měli pokud by peníze na tyto blbosti nebyli, .žili bychom si všichni KRÁLOVSKY. :-)R^

4 9
možnosti
Foto

Malé srovnání. Zeď na hranicích Mexika a USA by stála 1.5 miliardy a je okolo toho velký řev na presidenta USA a proč? No Mexičani pracují na černo za pusinku na farmách, myjí nádobí v restauracích. Neplatí daně a peníze posílají rodině do Mexika. . Podobně jako Ukrajinci v Čechách.

To se Trumpovi nelíbí. Pochopitelně.

1 2
možnosti

Lidi plaťte daně, koupíme atomovky za ně!

3 1
možnosti

M58a88r60e64k 51W60o21l51f

11. 5. 2018 0:25

Exocet, na ten Britové nevzpominaji zrovna v dobrém, tím jim Argentina potopila za války o Falklandy HMS Sheffield. Zajímalo by me zda se jedna stále o stejnou střelu nebo je to nějaká modernizovaná verze.

0 0
možnosti

No snad ty ponorky z druhé světové ještě vydrží.;-D;-D;-D

0 1
možnosti

P70e68t62r 56F79u89k82a

11. 5. 2018 20:46

Vy jste si při dějepise moc pozor nedával, viďte?

Podle vás byla druhá světová válka v 80. a 90. letech, ze kdy jsou ponorky, které mají tyto nahradit?

1 0
možnosti

Tak aby nebyla jako nové francouzské tanky. 7 rychlostí. 5 vzad a 2 vpřed, kdyby nepřítel zaútočil zezadu :D

2 2
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
0 2
možnosti

Nevím proč se stále donekonečna omílá LEŽ o tom jak byla Francie neschopná, nebojeschopná, jak jsou Francouzi mizerní válečníci atd... Jistě, Francie v meziválečném období byla až moc sebevědomá, s neschopnou generalitou - ale vyzbrojená byla dobře. Nicméně Francouzi rozhodně vyhráli Velkou válku a sto let před ní se před Francii třásla celá Evropa, nebo snad byla Napoleon I. Bonaparte nikdo ? Jistě, část Francouzů kolaborovala a válčila dokonce regulérně se spojenci pod vlajkou Vichy, ale na druhé straně zase stála nemalá část Francouzů pod vlajkou De Gaullových Svobodných Francouzů a francouzský odboj je proslulý.... A třeba Charles De Gaulle je po amerických třídách Nimitz a Gerald Ford jedinou těžkou jaderným pohonem poháněnou letadlovou lodí.... A francouzské zbraně jako stíhačky Rafale, tanky LeClerc nejsou vůbec špatné, spoustu ze starších typů používal úspěšně Izrael (i jeho arabští protivníci), o francouzských parašutistech nebo cizinecké legii snad taky nikdo nepochybuje. Ale je to stejný mýtus - "zbabělého neschopného nikdy nebojujícího frantíka" jako mýtus "udavačského, podlézavého nebojujícího pepíka" - ovšem naši pradědečkové (nebo v případě mladších pra-pradědečkové - prostě generace z Velké Války by s tím zásadně nesouhlasila.... A kdysi platilo "Bez krále a vojska českého, boje není žádného". A že našinci jen za vlády Františka Josefa I. uměli válčit fest se vědělo, ale nějak se na to vlivem "mnichovského komplexu" zapomělo.

14 5
možnosti

P67a46v77e81l 14T75a95š40e42k

10. 5. 2018 22:02

Holt ty novější události bohužel překrývají ty staré. Francie za Napoleona a i před ním byla vojenskou velmocí s mnoha úspěchy, ale od druhé poloviny 19. století to byla celkem bída a podle toho je hodnocena. S rozhodným francouzským vítězstvím za Velké války bych byl opatrný. Nicméně považovat Francouze obecně za mizerné válečníky je samozřejmě zcestné.

2 2
možnosti

Snad jezdí rychle pozadu. Jinak nim nebude k žádnému ústupu moc platná ;)

5 2
možnosti