| foto: Pexels.com, Mediahub

Zpravodajství na webu v květnu: Propadlo jen zpravodajství Ihned a Aktuálně

Tříměsíční srovnání zpravodajských webů a zpravodajských sekcí webů.

Květen byl pro webové zpravodajství úspěšným měsícem, většina sledovaných zpravodajských webů či sekcí webů zaznamenala nárůst. 

Pořadí na prvních příčkách se nemění. Vedou Seznamzrávy.cz, které si oproti předchozímu měsíci polepšily o 3,72 procenta, v závěsu je pak zpravodajství Novinek, které vzrostlo o 3,24 procenta. Zprávy iDNES drží třetí příčku, zaznamenaly nárůst o 2,47 procenta. 

Nejvíce rostlo Info.cz (o 15,60 procenta) a Parlamentní listy (o 8,56 procenta), u kterých jsou velké meziměsíční výkyvy obvyklou záležitostí. 

Zprávy Aktuálně.cz si pohoršily o 2,66 procenta. Největší odliv čtenářů pak zaznamenalo zpravodajství Ihned, a to o 29,55 procenta. Za propadem stojí podle mediálního domu Economia dlouhodobá strategie u produktu Ihned.cz, který se zaměřuje na čtenáře-předplatitele, z toho důvodu probíhají na webu určité změny (blíže popsané zde). "Tyto úpravy budou mít z dlouhodobého pohledu vliv na ’masové’ jednotky v měření NetMonitor. Obecně návštěvnosti všech internetových stránek pak nepřeje extrémně teplé počasí posledních dvou měsíců," uvedla dále k propadu Economia. 

Výsledná čísla v tabulce zahrnují reálné uživatele napříč všemi platformami - tedy přístupy z PC, mobilů i tabletů. Vyplývají z dat OLA projektu NetMonitor, který dlouhodobě sleduje návštěvnost českého internetu.

NetMonitor

NetMonitor

[ad]


Video