CNN Prima NEWS

CNN Prima NEWS | foto: TV Prima

Webu CNN Prima NEWS po úspěšném startu návštěvnost rostla

  • 3
Multiplatforma CNN Prima NEWS zaznamenala na webu CNNPrima.cz v uplynulém roce úspěšný start a až do konce roku pokračoval růst online návštěvnosti. Průměrně jej v posledním kvartále roku 2020 navštívily více než dva miliony reálných uživatelů.

Průměrný reach CNN Prima NEWS byl v tomto čtvrtletí 6 095 000 lidí v CS 10+, uvedla Prima v tiskové zprávě.

Hned za první měsíc, projekt CNN Prima NEWS odstartoval 3. května 2020, překonal zpravodajský web milion reálných uživatelů, v říjnu už se dostal ke dvěma milionům a v prosinci to bylo až k hranici 2,5 milionu reálných uživatelů. 

V NetMonitoru to znamenalo posun na šesté místo v kategorii zpravodajských webů. Vedle toho zaznamenal web CNNPrima.cz v prosinci 4 560 247 video views. Dosah na oficiálním profilu CNN Prima NEWS na Facebooku se v průběhu roku 2020 pohyboval v průměru na hranici čtyř milionů lidí měsíčně.

„Web CNN Prima NEWS se záhy po startu dostal do TOP 10 zpravodajských webů a postavil se po bok ostřílených zpravodajských online matadorů,“ uvedl generální ředitel skupiny Prima Marek Singer.

Prima se loni těšila rekordní přízni diváků, kraloval seriál Slunečná

Vedle aktuálního zpravodajství čtenáře zaujaly reportáže se sociální tematikou, exkluzivní rozhovory či příběhy lidí, kteří pomáhali v boji s koronavirem. Zafungovalo propojení s televizní produkcí kanálu CNN Prima NEWS.

Mezi nejsledovanější pořady na webu CNNPrima.cz pravidelně patřily nedělní Partie či večerní publicistický pořad 360° Pavlíny Wolfové. Úspěšná byla také speciální vysílání například ke startu rakety společnosti SpaceX, k nouzovému stavu a vládním opatřením v souvislosti s pandemií koronaviru či přímý přenos a navazující pořady s hosty k volbám v USA, při nichž CNN Prima spolupracovala se CNN International.

V tomto roce se web CNN Prima NEWS plánuje zaměřit více na názorové texty, originální rozhovory a širší nabídku zahraničního zpravodajství. „Klíčové bude ještě větší propojení obsahu webu s televizní produkcí, abychom co nejvíce vytěžili obsah, který pro multiplatformu CNN Prima NEWS připravujeme,“ sdělil Tomáš Večeřa, ředitel online zpravodajství a zástupce šéfredaktora CNN Prima NEWS.

V uplynulém roce měla rekordní návštěvnost i celá skupina webů iPrima.cz, v průměru je sledovaly téměř čtyři miliony reálných uživatelů. Rekordní úspěch v prosinci má za sebou například web Prima FRESH, který navštívilo 1 907 000 reálných uživatelů. Web Prima COOL zaznamenal rekordních 1 499 667 reálných uživatelů v srpnu, weby Prima ZOOM a Prima ŽENY měly nejvyšší návštěvnost v říjnu.


Video