V aplikaci Prima Trefa odpovídají diváci na otázky ze světa oblíbených pořadů a...

V aplikaci Prima Trefa odpovídají diváci na otázky ze světa oblíbených pořadů a hvězd televize Prima, | foto: TV Prima

Aplikace Prima Trefa prověří znalosti, láká i na ceny a skvělou zábavu

  • 2
Prima a vývojářská firma Adveri přinášejí vědomostní hru propojující televizi s mobilní aplikací. V aplikaci Prima Trefa odpovídají diváci na otázky ze světa oblíbených pořadů a hvězd Primy a mohou vyhrát atraktivní ceny a zúčastnit se onlinového či do budoucna i televizního finále.

„Prima Trefa nemá v českém prostředí obdoby. Aplikace, která cílí na naše věrné diváky, využívá jedinečným způsobem televizní vysílání a herní prostředí. Divák má kontakt se svými oblíbenými tvářemi a odpovídá na otázky, které se dotýkají jeho oblíbeného programu. Vše potřebné o Prima Trefě se diváci dozví z doprovodné kampaně, která je postavena především na televizních formátech,“ vysvětlil provozní ředitel skupiny Prima Vladimír Pořízek.

Stačí, aby si divák aplikaci stáhl, sledoval vysílání stanic skupiny Prima a v momentě, kdy ve vysílání uvidí zlatý žeton, začal soutěžit v mobilu. Správnými odpověďmi na kvízové otázky získává hráč zlaté žetony. Cílem je získat nejvyšší možný počet žetonů, které mu pak umožní zúčastnit se „online finále“ pořadu. V něm se soutěží každý týden o atraktivní ceny.

„Prima Trefa také otevírá nové možnosti komerční spolupráce pro naše klienty. Aplikace je ideální platformou pro přímou komunikaci s diváky, vyhlašování promo spotřebitelských soutěží, zavádění nových produktů, vysvětlení funkcí a výhod jiných produktů nebo třeba jen pro zvýšení povědomí o značce,“ doplnil Pořízek.

„Hra začíná tím, že se na TV obrazovce v určitý čas objeví výherní žeton. Ten signalizuje okamžik, kdy divák může spustit aplikaci a soutěžit. Hra divákovi ‚namixuje‘ soutěžní otázky šité na míru. Uživatel chytá i extra žetony přímo v aplikaci, kdykoli bude chtít. Na rozdíl od většiny mobilních her může navíc vyhrát skvělé ceny,“ slíbil Pavel Kohout z vývojářské firmy Adveri.

Doplnil, že aplikaci chystají přes rok a pracovalo na ní několik desítek lidi z Primy i z Adveri. „Věříme, že diváky bude bavit,“ doplnil Kohout.

Hrou provedou tváře Primy

Televize Prima vždy v pondělí odvysílá pořad Prima Trefa, ve kterém diváci uvidí průběh „online finále“ z mobilní aplikace, předání výhry i rady a tipy, jak hrát. Kromě televizních žetonů mohou hráči chytat i extra žetony přímo v aplikaci, stačí správně odpovědět na čtyři kvízové otázky. Ať už diváci odpoví špatně, nebo správně, čeká je na konci bonusová minihra, ve které si mohou vytočit hodnotné ceny, poukazy, slevy a další výhody.

Hrou diváky provedou Eva Perkausová, Libor Bouček, Jakub Kotek, Eva Burešová, Jan Šťastný nebo Natálie Halouzková.

„Prima Trefa nabízí možnost vyhrát spoustu hodnotných cen, a nemusíte přitom nic tvořit nebo vymýšlet. Stačí odpovídat v aplikaci v telefonu, který používáme všichni dnes a denně,“ uvedla moderátorka Eva Perkausová, která si je při hraní kvízových her jistá českým jazykem a gramatikou. Naopak matematika není její oblíbená disciplína. „Základní počty jsou v pohodě, ale když bych měla vyřešit rovnici, tak to už pokulhávám,“ usmála se.

Práce s Liborem Boučkem byla pro moderátorku premiérou. „Trochu jsem se toho bála, protože z Libora jde přece jen respekt, je to odborník ve svém oboru. Ale nakonec byla spolupráce skvělá. Na natáčení jsme měli fajn atmosféru a několikrát jsem se odbourala,“ prozradila.

„Prima Trefa je skvělá soutěž. Doufám, že se bude rozvíjet a otázek bude přibývat, protože kvíz je nejlepší zábava pro dlouhé zimní večery,“ přidal Libor Bouček, který se při hraní kvízů cítí silný v zeměpisu a současném dění. „Naopak hořím v biologii a fyzice,“ prozradil.

Aplikace je k dispozici ke stažení zdarma právě teď v obchodech App Store a Google Play.


Nejlepší videa na Revue