Ovčáčkova hodina konverzace byla se Schillerovou. A s jednou vadou na kráse

  • 470
Prvním hostem Talk show Jiřího Ovčáčka, mluvčího prezidenta, byla ministryně financí Alena Schillerová. Přes politiku, vztah s premiérem Andrejem Babišem a debatu o rozpočtu se dostali až k tomu, jestli má ministryně nějakého módního poradce či jestli by v budoucnu zvážila kandidaturu na prezidentku. Vadu na kráse měl nicméně uvozující titulek.

U jména Schillerové byla její politická funkce ve vládě, ale s pravopisnou chybou. Televize Barrandov ji uvedla jako „ministrini“.

V úvodu pořadu se prezidentův mluvčí zaměřil na politické otázky, například ho zaujalo jednání Schillerové s ministryní práce a sociálních věcí Janou Maláčovou (ČSSD), které trvalo dohromady sedm hodin.

Funkce Aleny Schillerové s pravopisnou chybou

Ministryně financí v pořadu prozradila, že jsou pro ni pracovníci jejího ministerstva něco jako „rodinné stříbro“, na které se může spolehnout. Na úřad prý vnáší určitý ženský prvek, umí pochválit, ale i pokárat.

Další otázky prezidentova mluvčího byly trochu osobnější, zabrousil například do oblasti módy a odívání, zmínil nedávná nelichotivá hodnocení médií na adresu Schillerové. Ta řekla, že si z takzvané módní policie nic nedělá a umí se zasmát i sama sobě. S módou jí prý nejčastěji radí její dospělá dcera.

Jako malá údajně Schillerová nebyla moc spořivá, i když měla kasičku na peníze od prarodičů, sdělila ministryně mluvčímu. U vlastního vnuka se ale prý snaží ho po finanční stránce nerozmazlovat.

V talk show došlo i na vztah mezi ministryní a premiérem, který je prý dobrý, i když jsou denně v kontaktu. Věci si údajně říkají na rovinu. Stejně tak Schillerová pochválila i vztah s prezidentem Zemanem.

Poslední otázka mluvčího směřovala na budoucí úmysly ministryně a její případnou kandidaturu na prezidentku. Tu však Schillerová nezvažuje.

Jiří Ovčáček byl 19. srpna hostem pořadu Rozstřel:


Video