ilustrační snímek

ilustrační snímek

Úřad povolil, že podnikatel Voráček může koupit slovenskou televizi TA3

  • 3
Český podnikatel a mediální magnát Michal Voráček může koupit slovenskou zpravodajskou televizi TA3. Slovenská Rada pro vysílání a retransmisi totiž ve středu udělila souhlas ke změně majitele společnosti C.E.N., která vlastní licenci na vysílání TA3.

Informovala o tom mluvčí rady Lucia Michelčíková.

Voráček hodlá TA3 koupit prostřednictvím své firmy Blueberg media od skupiny Grafobal slovenského podnikatele Ivana Kmotríka, který na Slovensku například vlastní fotbalový klub Slovan Bratislava.

Vlastnické podíly držitele vysílací licence lze podle slovenského zákona převést na nového majitele až poté, co dá takzvaná licenční rada k takovému kroku souhlas.

TA3 začala na Slovensku vysílat v roce 2001, v zemi nepatří k nejsledovanějším televizním stanicím. Veřejnoprávní Rozhlas a televize Slovenska vlastní zpravodajský televizní kanál neprovozuje.

Michal Voráček byl dříve předsedou představenstva společnosti Our Media SR, která v roce 2018 koupila vydavatele celostátního slovenského listu Pravda a nyní tento deník vydává. 

Je majitelem pradenské firmy v oblasti public relations a v marketingu E-Centrum a spoluvlastní mediální skupinu Our Media, do jejího portfolia patří například server ParlamentníListy.cz.

,

Video