ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: koláž iDNES.cz

Skylink ruší od května servisní poplatek, zavádí ale dražší nabídku Mini

  • 23
Satelitní a internetová televize Skylink od května zruší servisní poplatek, který zavedla v roce 2012 k do té doby bezplatné základní nabídce pod názvem Digital. Namísto toho firma zavede o 30 korun dražší nový placený balíček Mini.

Servisní poplatek byl dosud 119 korun, program Mini vyjde na 149 Kč měsíčně. Firma M7 Group, který Skylink vlastní, to oznámila v tiskové zprávě. U vyšších balíčků (z balíčků obsahových služeb) zároveň ruší výhodnější jednorázové 12měsíční předplatné.

Programy z nabídky Digital tak již nebudou k dispozici samostatně po úhradě servisního poplatku. Zůstanou však nadále součástí všech placených balíčků, přičemž nejnižším balíčkem bude nový balíček Mini.

Balíček Mini bude obsahovat 79 programů, z toho 39 ve vysokém rozlišení HD. Digital zahrnuje 62 programů. Všichni uživatelé budou mít i přístup k internetové službě Skylink Live TV, umožňující sledovat televizi až na čtyřech zařízeních v celé EU.

„Cílem tohoto kroku je přinést už v nejnižším balíčku výrazně bohatší programovou nabídku a celkově vyšší hodnotu. Naopak dlouhodobé poskytování služby založené z rozhodující části na bezplatně dostupných televizních stanicích vidíme jako problematické. Důležitou roli hraje především fakt, že my přístup k těmto stanicím pro naše zákazníky zdarma nezískáme, za jejich šíření platíme,“ vysvětlil ředitel M7 Group pro Českou republiku a Slovensko Ladislav Řeháček. 

Stejnou změnu loni firma provedla na Slovensku.

V případech, kdy stávající úhrada servisního poplatku pokrývá období delší než do 1. května, nastává účinnost změny ceníku až prvním dnem následujícím po již předplaceném období. Všichni zákazníci Skylinku budou o změně ceníku písemně informováni minimálně měsíc před nabytím její účinnosti. Pokud se změnou ceny nesouhlasí, mají právo neprodloužit předplatné anebo smlouvu bez sankcí ukončit.

Skylink má v České republice a na Slovensku kolem 1,6 milionu zákazníků, z toho asi milion připadá na Česko. Předloni koupil provozovatele Skylinku, firmu M7, poskytovatel placené televize Canal Plus ze skupiny Vivendi. M7 sídlí v Lucembursku.

,
Témata: Skylink, Vivendi, Canal+

Video