Ilustrační snímek

Ilustrační snímek

Průzkum: Pro diváky placených televizí je nejdůležitější stabilní signál

  • 3
Pro většinu zákazníků placených televizí je nejdůležitějším požadavkem stabilní signál bez výpadků, vyplývá z průzkumu agentury Skála a Šulc pro televizního operátora Telly. Vzorek šesti stovek respondentů měl v průzkumu vybrat, které vlastnosti u placených televizí jsou nejdůležitější.

Nejčastější odpověď, kterou zvolilo 63 procent respondentů, se týkala právě stability televizního signálu. 

Na druhém místě účastníci průzkumu uváděli velikost archivu odvysílaných programů. V těsném závěsu skončilo snadné ovládání (35 procent) a hned za ním množství nabízených programových kanálů (34 procent).

Výsledky průzkumu agentury Skála a Šulc pro operátora Telly

Pro 29 % dotázaných je pak důležité mít možnost sledovat vysílání na více zařízeních a o něco méně respondentů uvedlo, že je pro ně důležitá možnost přeskakovat reklamní bloky.

Naopak pro respondenty nebyla podstatná cena, kterou měsíčně za televizní vysílání platí a jen pro každého desátého respondenta byl důležitý exkluzivní obsah, který jiní operátoři nenabízejí.

V Česku je přibližně desítka televizních operátorů, kteří nabízejí kabelové, satelitní nebo internetové televizní vysílání. 

Srovnání streamovacích služeb. Kde za oblíbené televizní seriály ušetříte?

Podle statistik roste počet takzvaných VOD (Video on Demand), tedy videoték, kde si divák může vybrat seriál či film a sledovat ho, kdy se mu chce. Mezi největší světové firmy nabízející VOD patří Netflix a HBO GO, které za loňský rok potvrdily růst počtu zákazníků.  Na jaře společnost ATO (Asociace Televizních Organizací) oznámila, že takzvaná odložená sledovanost meziročně stoupla dvojnásobně.

Televizní sledovanost byla loni nejvyšší za 24 let peoplemetrového měření. Lidé starší 15 let strávili před obrazovkou průměrně tři hodiny a 59 minut, což je nárůst o 43 minut.


Video