Generální ředitel Českého rozhlasu René Zavoral představuje 35. ročník...

Generální ředitel Českého rozhlasu René Zavoral představuje 35. ročník festivalu Prix Bohemia Radio. (13. 3. 2019) | foto: Český rozhlas/ Jiří Šeda

V Olomouci začíná festival Prix Bohemia Radio

  • 0
V Olomouci začal 35. ročník soutěžní přehlídky rozhlasové tvorby Prix Bohemia Radio, kterou vyhlašuje Český rozhlas. Pro návštěvníky a odbornou veřejnost jsou do čtvrtka připraveny poslechy a hodnocení soutěžních kategorií Dokument, Reportáž, Drama a Multimédia i bohatý doprovodný program.

V pondělí se představí devět finálových pořadů v kategorii Dokument, v úterý čtyři české a jedenáct zahraničních reportáží, ve středu pět finálových děl v sekci Drama a ve čtvrtek sedm finalistů v nové kategorii Multimédia.

„Těším se na čtyři dny, které nabídnou to nejlepší z mezinárodní rozhlasové tvorby. Touto cestou bych všem soutěžícím v jednotlivých kategoriích popřál mnoho štěstí a návštěvníkům, aby si letošní jubilejní ročník Prix Bohemia Radio užili a načerpali případnou profesní inspiraci,“ uvedl generální ředitel Českého rozhlasu René Zavoral.

Pestrý doprovodný program pak návštěvníkům nabídne například debatu s názvem Kam s nimi? aneb O vulgarismech ve vysílání nebo představení Dejvického divadla Dabing Street. Po celou dobu konání festivalu budou také živé vysílat jednotlivé stanice Českého rozhlasu z Galerie Šantovka.

Slavnostní zahájení festivalu se uskuteční v pondělí večer v Moravském divadle v Olomouci a v jeho průběhu uvede René Zavoral vybranou rozhlasovou osobnost do Síně slávy.

Ve čtvrtek 4. dubna budou v každé kategorii vyhlášeny tři vítězné příspěvky a Prezident Herecké asociace Ondřej Kepka předá Cenu Thálie za nejlepší herecký výkon v rozhlasové hře.

Více informací o aktuálním jubilejním 35. ročníku Prix Bohemia Radio najdete na prixbohemiaradio.cz. Aplikace Prix Bohemia Radio je ke stažení zdarma v App Store nebo Google Play.


Video