Logo TV Prima

Logo TV Prima | foto: FTV Prima, iDNES.cz

Prima zjednoduší majetkovou strukturu, zůstanou jen tři vlastníci

  • 0
Televizní skupina Prima zjednodušuje po odkoupení podílu Vladimíra Komára majetkovou strukturu. Zaniknou proto společnosti FTV Prima Holding, Denemo Media, Česká výrobní a Trendy media, píše server MediaGuru.

Klíčové společnosti FTV Prima, která drží licence k vysílání televizních kanálů skupiny Prima, a společnost pro prodej reklamy Media Club budou po těchto změnách podle MediaGuru vlastněny jen třemi společnostmi: GES Media Europe, THR media a GES Media Asset.

Společnost FTV Prima tak bude z 99 procent vlastnit GES Media Europe a GES Media Asset a většinu v Media Clubu bude držet firma THR media, zbývající podíl si rozdělí obě výše zmíněné společnosti.

Televizní skupinu Prima v červnu zcela ovládl podnikatel Ivan Zach. Jeho firma THR Media tehdy koupila od Vladimíra Komára 75 procent v polovičním vlastníkovi Primy Denemo Media. V Denemo Media má přitom zbývající čtvrtinový podíl Zachova skupina GES, která vlastní druhou polovinu televizní skupiny.

Vlastnická struktura skupiny Prima

Denemo Media v roce 2017 koupila padesát procent Primy od švédské společnosti MTG. Cena prodeje tehdy vycházela z ohodnocení stoprocentního podílu skupiny Prima, jenž byl stanoven na 237,4 milionu eur.

Prima byla založena v roce 1993 jako první česká komerční televizní stanice. Společnost v současné době provozuje vysílání osmi televizních kanálů. Do roka by měla Prima spustit se CNN nový zpravodajský kanál CNN Prima News.


Video