Pětičlenný Výkonný výbor PR Klubu tvoří šéf sdružení Pavel Vlček,...

Pětičlenný Výkonný výbor PR Klubu tvoří šéf sdružení Pavel Vlček, místopředsedkyní je nově Jana Karasová, mluvčí Air Bank. Členy jsou Patricie Šedivá, manažerka externí komunikace Coca-Cola, Jana Náchodská, tisková mluvčí Agentury pro podnikání a inovace, a Jan Osúch, PR ředitel Travel Advance. | foto: PR Klub

PR Klub obměnil vedení a ohlásil rekordní počet členů

  • 2
Členové PR Klubu si po roce zvolili nové vedení. Ve funkci předsedy bude pokračovat stávající šéf sdružení Pavel Vlček, místopředsedkyní je nově mluvčí Air Bank Jana Karasová. Členskou základnu aktuálně tvoří rekordních 211 komunikačních profesionálu.

„Velmi si vážím toho, že mohu společně s kolegy pokračovat v práci pro komunitu profesionálů v oboru komunikace a public relations. PR Klub jako profesní asociace hájí zájmy více než dvou set členů, z nichž většinu tvoří zadavatelé na pozicích ředitelů či manažerů komunikace a vnějších vztahů, tiskoví mluvčí a další experti na oblast PR, například z řad majitelů či seniorních manažerů PR agentur,“ uvedl staronový předseda klubu Pavel Vlček.

PR Klub spustil nominace na Mluvčího roku 2020

V pětičlenném Výkonném výboru nově usedne Patricie Šedivá, manažerka externí komunikace Coca-Cola. Pokračovat v něm nadále budou Jana Náchodská, tisková mluvčí Agentury pro podnikání a inovace, a Jan Osúch, PR ředitel Travel Advance.

Členové v rámci shromáždění ocenili i úspěchy organizace v uplynulém roce, zejména rekordní nárůst členské základny PR Klubu, a historický úspěch oborové soutěže Zlatý středník, který registroval přes 400 projektů. Soutěž navíc poprvé v historii hodnotila i projekty ze Slovenska.

„Jako organizace sdružující primárně zadavatele budeme ještě intenzivněji spolupracovat s majiteli a vedením agentur poskytujících služby v oblasti komunikace. Cílem je, aby na jedné straně zadavatelé měli lepší přehled o nabídce, zkušenostech a schopnostech agentur, a na straně druhé, aby agentury získaly mnohem lepší přehled o potřebách zadavatelů,“ doplnil Vlček.

Ve funkcích do konce volebního období pak pokračují členky Revizní rady PR Klubu: Alexandra Ruberová, jednatelka Conso Eminens, Denisa Ratajová, vedoucí komunikace Sue Ryder, a Lucie Zaki, šéfka marketingu Neeco Global ICT Services.

Členská základna na shromáždění ocenila i novinku uplynulého roku, spuštění PR webinářů, které doplnily portfolio akcí klubu, a zároveň pomohly překlenout období koronavirové krize. Šestice online setkání a odborné diskuse se v době pandemie pravidelně účastnilo několik desítek lidí.

PR Klub je sdružením profesionálů v oblasti PR a jeho cílem je podporovat profesní rozvoj členů i oboru. Pravidelně organizuje neformální setkání a vzdělávací akce určené k profesnímu rozvoji členů a zájemců o obor public relations. PR Klub je jednou z nejstarších oborových profesních organizací, vznikla před více než dvaceti lety.


Video