Logo soutěže Mluvčí roku 2019

Logo soutěže Mluvčí roku 2019 | foto: PR Klub

Začíná soutěž Mluvčí roku 2019, vítěze zvolí odborníci i novináři

  • 14
Na tři stovky expertů na oblast PR a novinářů zahajuje nominace kandidátů na prestižní oborové ocenění Mluvčí roku. Soutěž chce upozornit na profesionální a etickou práci mluvčích a celkově přispět ke správné prezentaci této profese u odborné i laické veřejnosti.

Letos se budou hledat špičkoví experti ve třech kategoriích: Nejlepší mluvčí veřejného sektoru, Nejlepší mluvčí soukromého sektoru a PR tým roku.

Letošní ročník vyhlašuje profesní organizace PR Klub sdružující přes 150 expertů na komunikaci z řad ředitelů komunikace, tiskových mluvčí, PR manažerů a konzultantů. Navazuje tak na tradiční ocenění Tiskový mluvčí roku, které začal Český klub mluvčích společně s Komorou Public Relations udělovat již v roce 2003. Jejich zástupci se na výběru podílejí i letos.

„Mluvčí není papoušek před kamerou. Měl by to být profesionál, a proto chceme ty nejlepší vyzdvihnout. Vítěze vybere porota složená zhruba ze tří desítek komunikačních profesionálů, novinářů i některých někdejších držitelů prestižní ceny,“ vysvětlil Martin Opatrný, předseda komise pro práci mluvčích PR Klubu.

Ocenění v jednotlivých kategoriích získají ti, jejichž práce podle názoru odborníků nejvíce naplňuje kvalitativní standardy profese včetně etických principů a přispívá k jejímu pozitivnímu vnímání širokou veřejností. Vítěze vyhlásí PR Klub na galavečeru 17. října 2019.


Video