Starosta Řeporyjí Pavel Novotný při svém projevu na kongresu ODS v Praze (19....

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný při svém projevu na kongresu ODS v Praze (19. ledna 2020) | foto:  Petr Topič, MAFRA

Novotný se v televizi s Luzarem už nestřetne. Ten s ním nechce vystupovat

  • 382
Další dějství střetnutí na televizních obrazovkách o vztahu k Rusku přijde zřejmě o velkou porci emocí. V pořadu České televize Máte slovo totiž nevystoupí starosta městské části Praha-Řeporyje Pavel Novotný, ač byl podle svých slov napřed pozván. Přijít by měli primátor Prahy Zdeněk Hřib a komunistický poslanec Leo Luzar. Ten potvrdil iDNES.cz, že odmítl diskuzi s Novotným.

Řeporyjský starosta napsal na Twitteru, že mu zrušili účast, protože se proti ní Luzar ohradil. Novotný se emotivně střetl před několika dny s poslancem v pořadu Aréna Jaromíra Soukupa v TV Barrandov.

„Sprostota a žumpa bez špetky slušnosti, nevím proč bych měl u toho asistovat. Vy ano?“ reagoval v krátké textové zprávě na dotaz redakce iDNES.cz Luzar k možnosti se s Novotným znovu střetnout.

„Nikdy nerušíme účast jednoho hosta proto, že by si to ten druhý nepřál,“ reagovala pro iDNES.cz moderátorka pořadu Michaela Jílková. „Důvodem neúčasti pana Novotného bylo to, že nosnějším pro dané téma je primátor Hřib,“ dodala.

„Záměrem bylo pozvat k debatě představitele KSČM a jednoho ze tří starostů, kterým byla poskytnuta policejní ochrana z důvodu pravděpodobného nebezpečí z Ruska,“ reagoval na dotaz redakce iDNES.cz kreativní producent Jiří Vondráček, pod kterého pořad Máte slovo spadá.

„Účast přislíbil poslanec Leo Luzar a primátor Prahy Zdeněk Hřib. Protože tak byl dramaturgický cíl naplněn a poslanec Luzar současně odmítl diskuzi se starostou Řeporyjí Pavlem Novotným, nebyla jeho účast potvrzena,“ dodal.

Další díl pořadu Máte slovo se má živě vysílat ve čtvrtek 14. května. Tentokrát je téma „České vztahy s Ruskem a Čínou“.

Z pořadu Aréna Jaromíra Soukupa

„Ohýbáme hřbet ve vztahu k Rusku a Číně? Nebo jde o nepodloženou výtku? Vměšuje se Rusko a Čína do našich vnitřních záležitostí? Přijďte diskutovat,“ uvádí se v poutacím článku k pořadu.

Zároveň se v textu uvádí: „ U nás se setkávají zástupci laické i odborné veřejnosti různých názorů. Nejde o to, aby se jeden host dostal do pozice ’otloukánka’, na kterého by útočili ostatní, každý bude mít šanci říct svůj názor na daný problém a obhájit ho.“


Video