Mluvčí roku 2019: v kategorii mluvčí veřejného sektoru vyhrál mluvčí pražských hasičů Martin Kavka (uprostřed), druhý skončil mluvčí Ředitelství silnic a dálnic Jan Rýdl (vlevo) a třetí místo obsadila mluvčí Vězeňské služby Petra Kučerová (vpravo). (17. října 2019) | foto: ČTK

PR Klub spustil nominace na Mluvčího roku 2020

  • 4
I letos budou přední odborníci českého PR a zkušení novináři rozhodovat o tom, kdo si odnese prestižní oborovou cenu v kategoriích Nejlepší mluvčí veřejného sektoru, Nejlepší mluvčí soukromého sektoru a PR tým roku. Ocenění vyvrcholí na podzim galavečerem s vyhlášením vítězů.

„Pozice mluvčích, PR manažerů či ředitelů komunikace a vnějších vztahů je dnes bez diskuze funkcí strategickou. Jejich znalost postupů a nástrojů pro komunikaci a budování reputace firem či úřadů a jejich produktů a služeb je totiž nezastupitelná,“ uvedl Pavel Vlček, předseda Výkonného výboru oborové organizace PR Klub, která je vyhlašovatelem ocenění Mluvčí roku.

PR Klub sdružuje profesionály v oblasti komunikace a public relations především z řad zadavatelů a jeho členy jsou téměř dvě stovky předních expertů v oboru.

„Posláním ocenění Mluvčí roku je vyzdvihnout ty nejlepší profesionály svého oboru a také nejsehranější PR týmy. Chceme tím mimo jiné ocenit kvalitu jejich práce spojenou s dodržováním etických principů a standardů profese. Věřím, že všichni nominovaní i ocenění přispívají k pozitivnímu vnímání této nelehké práce veřejností a jsou inspirací pro ostatní kolegyně a kolegy,“ vysvětlil předseda sekce mluvčích PR Klubu Martin Opatrný.

Mluvčím roku je Kavka od pražských hasičů, nejlepší PR tým má letiště

Loni se Nejlepším mluvčím veřejného sektoru stal Martin Kavka, mluvčí pražských hasičů. Ocenění za Nejlepšího mluvčího soukromého sektoru si odnesl Václav Bálek z pojišťovny Allianz. Titul PR tým roku putoval do společnosti Letiště Praha.

Ocenění navazuje na tradici oborového ocenění Tiskový mluvčí roku, které organizoval od roku 2003 Český klub mluvčích společně s Komorou Public Relations.


Nejlepší videa na Revue