Karel Hanzelka převzal v roce 2008, kdy byl mluvčím ministerstva dopravy, ocenění mluvčí roku

Karel Hanzelka převzal v roce 2008, kdy byl mluvčím ministerstva dopravy, ocenění mluvčí roku | foto: Robert Kiss

Karel Hanzelka končí na vlastní žádost jako mluvčí Agrofertu

  • 5
Mluvčí Agrofertu Karel Hanzelka skončí po téměř devíti letech ke konci října ve funkci. Prozatím ho nahradí Adéla Čabayová z komunikačního týmu firmy, sdělili zástupci koncernu. Podle Hanzelky jde o odchod na vlastní žádost.

Hanzelka to oznámil na sociálních sítích. „Jde o odchod dlouhodobě plánovaný, dobrovolný, na vlastní žádost, dohodou se zaměstnavatelem a v dobrém,“ uvedl Hanzelka pro server Seznam Zprávy, který na jeho odchod upozornil. Doplnil, že strávil téměř devět let na jednom pracovním místě a přišel čas na změnu. Podle svých slov zůstává v oboru PR.

Podle informací Seznamu Zprávy nastoupí do služeb skupiny Pražská energetika (PRE). 

Karel Hanzelka začínal jako redaktor v Českém rozhlasu, následně působil v rádiu Impuls. Byl také mluvčím ministerstva dopravy, pracoval také v komunikační agentuře McCann. V roce 2008 se stal mluvčím roku.

Hanzelka přišel do Agrofertu na začátku roku 2013. O rok později se tehdejší majitel koncernu Andrej Babiš stal ministrem financí. V únoru 2017 vložil Babiš koncern do svěřenských fondů, v prosinci se pak následně stal předsedou vlády.

,

Video