Michaela Lagronová

Michaela Lagronová | foto: Jan Zátorský, MAFRA

Michaela Lagronová se vrátila k Zaorálkovi, je novou mluvčí resortu kultury

  • 2
Novou mluvčí a vedoucí tiskového oddělení ministerstva kultury se stala Michaela Lagronová. Dříve byla mluvčí ministerstev zahraničí a školství nebo Letiště Praha. Jako mluvčí Lagronová nahradila Marthu Häckl, která byla z této pozice odvolána ke konci srpna.

Lagronová povede tiskové oddělení ministerstva po Janu Chmelíčkovi, který ho vedl pouze dočasně. Chmelíček v resortu nadále šéfuje kanceláři ministra, oznámila Petra Hrušová z tiskového oddělení ministerstva kultury.

Lagronová se po necelých dvou letech vrací jako mluvčí na ministerstvo řízené Lubomírem Zaorálkem. Mluvčí ministerstva zahraničí vedeného Zaorálkem se stala v listopadu 2014 a zůstala jí i po předloňském prosinci, kdy Zaorálek jako šéf diplomacie skončil. Do funkce ministra kultury Zaorálek nastoupil letos na konci srpna.

Mluvčí a ředitelkou tiskového odboru ministerstva zahraničí byla Lagronová do konce loňského roku. Na ministerstvo kultury přichází ze státní Exportní garanční a pojišťovací společnosti (EGAP), kde měla na starosti vnější vztahy a marketing.

V minulosti Lagronová pracovala téměř pět let ve skupině Český Aeroholding, která zastřešovala společnosti Letiště Praha a České aerolinie. Působila také jako mluvčí petrochemické skupiny Unipetrol, ve zpravodajsko-publicistické televizi Z1 jako dramaturg diskusních pořadů nebo v redakci zpravodajství a publicistiky České televize.

,

Video