| foto: Mediahub

MF čeká, že první stránky s nelegálním hazardem zveřejní na jaře

První internetové stránky s nelegálním hazardem budou zapsány na seznamu ministerstva financí nejdříve v březnu nebo dubnu. O zapsání takové stránky se totiž bude rozhodovat v rámci správního řízení, jehož lhůty jsou upraveny ve správním řádu. Vyplývá to z vyjádření ministerstva pro ČTK. Seznam stránek s nelegálním on-line hazardem bude zveřejňovat na internetových stránkách, které zřídilo počátkem roku.

"Pravidla a lhůty tohoto správního řízení jsou upravené ve správním řádu. Vzhledem k jejich délce nelze předpokládat, že by k zařazení prvních stránek na tento seznam mohlo dojít dříve než za tři až čtyři měsíce, tedy v březnu nebo dubnu 2017, a to pouze v případě, že nelegální provozovatel nebude správní řízení účelově prodlužovat," uvedlo ministersstvo.

Od ledna vstoupil v účinnost nový zákon o hazardu. Podle něj může ministerstvo zablokovat webové stránky nelegálním provozovatelům, kterých je podle odhadů až 40. Zákon rovněž změnil například zdanění a odvody z výnosů z automatů ve prospěch obcí. Zatím však chybí plánovaný registr hráčů hazardních her, ministerstvo jeho spuštění předpokládá až v roce 2018.


Video